Antena Meniu Search
x

Senatorii si deputatii, la coada pentru bani

Senatorii si deputatii stau la coada, ca pe vremea lui Nicolae Ceausescu! Nu asteapta, insa, carne sau paine, ca in comunism. Cuminti, alesii vor sa-si primeasca banii pentru birourile parlamentare

Vezi și

Dupa modificarile facute pe ultima suta de metri, sunt obligati sa justifice cum au cheltuit doar jumatate din suma primita. Cum intra in vacanta pentru urmatoarele doua luni, alesii nu pot sa plece fara bani. Asa ca asteapta, cuminti, la coada.

In fiecare luna, parlamentarii primesc cate zece mii patru sute de lei ca sa-si plateasca angajatii si utilitatile de la birourile din teritoriu. Pe ultima suta de metri, alesii au modificat unele norme asa incat sa fie obligati sa deconteze doar jumatate din suma forfetara. Restul ar putea sa ajunga in buzunarele lor. "Nicaieri in Europa nu se deconteaza suma forfetara suta la suta, pentru ca nimeni nu-ti da factura pentru trei lei sau pentru cinci lei sau pentru noua lei", spune Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

Mai mult, in urma modificarilor, parlamentarii isi pot plati din suma forfetara clipuri publicitare, articole in presa, dar si consultanta juridica. Cu alte cuvinte, isi fac imagine pe banii nostri. Si totusi, cei mai multi dintre ei nu sunt de gasit la cabinetele pe care noi le platim.

Parlamentarii justifica cele mai multe dintre cheltuielile cu birourile parlamentare prin declaratii pe propria raspundere si nu prin factura fiscala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Senatorii si deputatii, la coada pentru bani