Antena Meniu Search
x

Sentinţă pentru hoţii de tablouri

O decizie finală în cazul celor doi hoţi de tablouri Radu Dogaru şi Eugen Darie ar putea fi luată astăzi.

Vezi și

 Este foarte posibil să primească o pedeapsă mult mai mică decât cei 7 ani şi 8 luni de închisoare. Astăzi judecătorii ar trebui să dea o decizie finală în acest dosar.

Deocamdată nu au dat pronunţarea dar avocaţii spuneau că în cazul în care tablourile sunt considerate ca fiind din patrimoniu, pedeapsa maximă ar fi de 7 ani de zile. Însă, dacă nu sunt din patrimoniu şi sunt dintr-o colecţie privată atunci pedeapsa maximă este de 5 ani de zile.

Pe lângă faptul că s-a scăzut limita de pedeapsă pentru infracţiunea de furt din noul Cod Penal este posibil să li se scadă şi pentru că deja şi-au recunoscut vina şi ar trebui să facă doar o treime din pedeapsă. Maximul de ani de închisoare pe care ar putea să îl primească în cazul acesta ar fi de 3 ani şi jumătate.

Ceea ce înseamnă că din cei 3 ani şi jumătate li se vor scădea şi zilele pe care le-au stat în arest preventiv iar asta înseamnă aproximativ 1 ani şi jumătate. Cei doi hoţi de tablouri ar putea să iasă mai repede din închisoare pentru că pot facce cere de eliberare condiţionată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sentinţă pentru hoţii de tablouri