Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV! Cenusa lui Sergiu Nicolaescu ar putea fi ingropata la Bellu

Viata bate filmul, iar moartea bate scenariile. Dupa moartea regizorului, sotia si sora lui joaca intr-un film pe care Nicolaescu nu l-ar fi regizat niciodata. Cele doua doamne se lupta in instanta pe averea de un milion de euro.

Vezi și

La 6 luni de la scandalul incinerarii, artistul ar putea fi inmormantat. Iolanda Nicolaescu, sora maestrului, a cerut oficial Patriarhiei Romane sa-i acorde dispensa ca sa-i poate face slujbe de pomenire. Argumentul ar fi ultima dorinta a lui Sergiu Nicolaescu. Iolanda a vorbit astazi, in premiera, cu reporterii Observator.

Nu soarta, ci sotia ar fi decis ca marele regizor sa fie incinerat. E marea durere a Iolandei, sora lui Sergiu Nicolaescu: “Pai nu se poate asa ceva! Acuma toata lumea zice ca de ce i-am dat dreptate atunci cand ea a cerut? Eu nu puteam sa ma contrazic cu ea ca nu vazusem nimic, nici nu stiam nimic de testament”.

Un testament despre care Iolanda spune ca nu e real. In celalalt, cel adevarat, ar fi citit ca Sergiu Nicolaescu isi dorea sa fie respectate datinile ortodoxe. O dorinta pe care ar vrea sa i-o respecte ea, la sase luni de la moarte: “Avocatul meu s-a adresat si Patriarhiei si a cerut sa anuleze chestia ca nu mai poate fi facut slujbe si asa mai departe pentru ca in testamentul lui, si e aratat, scrie ce scrie”.

Daca se dovedeste ca sora regizorului are dreptate, Biserica Ortodoxa este de acord sa se oficieze o slujba la mormantul unde va fi depusa urna cu cenusa. Ce-i drept, o slujba sumara, ca cea care se face in cazul persoanelor care se sinucid.

Iar primaria ar putea dona un loc de veci, in cimitirul Bellu, unde sa fie ingropata urna cu cenusa lui Sergiu Nicolaescu. Mormantul ar putea deveni loc de pelerinaj pentru cei care l-au iubit - crede sora maestrului: “El a iubit foarte mult spectatorii lui, el a zis ca au fost singurii oameni sinceri fata de el. De asta a si spus ca lasa filmele lui <spectatorilor mei>".

Spectatorilor le-a lasat filmele. Pe averea de un milion de euro se razboiesc acum in instanta sotia si sora lui Nicolaescu.

Locuiesc sub acelasi acoperis, ce-i drept, la etaje diferite. Ambele poarta acelasi nume, Nicolaescu. Numele pe care l-a purtat cel care le leaga. Cele doua doamne nu se mai poarta, insa, ca niste cumnate. Odata cu moartea lui Sergiu Nicolaescu a murit si intelegerea din aceasta casa.

Dupa moartea artistului, Dana nu i-a dat nimic Iolandei. Acum nu-i mai da nici bani de medicamente si mancare. O prietena are grija de ea.

Dar, pe moment, Dana, sotia mai tanara cu 47 de ani a regretatului regizor, a ramas cu tot: o casa de vacanta in 2 Mai, doua apartamente in Bucuresti, doua terenuri, 13 conturi in valoare de 392.000 de euro si primeste 80.000 de euro pe luna din drepturile de autor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV! Cenusa lui Sergiu Nicolaescu ar putea fi ingropata la Bellu