Antena Meniu Search
x

Serviciile de taximetrie din Bucureşti, printre cele mai slabe din Europa

Taximetriştii bucureşteni care umflă tarifele de la o cursă la alta au ajuns faimoşi în toată Europa. Recenziile date de turiştii străini plasează Capitala printre ultimele locuri la capitolul servicii de taximetrie.

de Redactia Observator

la 28.12.2019, 21:22

Vezi și

Taximetriştii bucureşteni care umflă tarifele de la o cursă la alta au ajuns faimoşi în toată Europa. Recenziile date de turiştii străini plasează Capitala printre ultimele locuri la capitolul servicii de taximetrie. Topul dezonorant este confirmat şi de poliţiştii locali. În 2019 au dat amenzi de aproape două milioane de lei celor prinşi că nu eliberează bonuri fiscale sau că folosesc dispozitive electronice care majorează preţul unei curse.

"Vrem să ajungem şi noi în Parcul Sebastian, e departe de gară? Este, este! Cât este până acolo, cât ne luaţi până acolo? 40 de lei! 40 de lei? Ne puneţi ceasul? Şi cu ceas şi fără ceas, tot aia e".

Aşa se negociază o călătorie cu taxiul în Gara de Nord, punct cheie pentru transportul public din Capitală. În comparaţie, printr-o aplicaţie de ride-sharing, aceeaşi cursă este de patru ori mai ieftină, doar 11 lei.

Aceste situaţii plasează serviciile de taximetrie din Bucureşti pe locul 13 din 18, într-un top european.

Clasamentul a fost realizat în funcţie de recenziile a mii de turişti care au vizitat capitalele europene care apar în acest top. Clienţii care au votat serviciile de taximetrie au ţinut cont de calitatea maşinilor, de comportamentul şoferilor, dar şi de tarifele practicate.

Ce spun turiştii străini confirmă şi poliţiştii locali. În acest an au dat amenzi de aproape două milioane de lei, au reţinut 70 de autorizaţii de taxi şi au retras peste 100 de certificate de pregătire profesională. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei care vor să folosească taxiul în noaptea de Revelion, trebuie să se aştepte la tarife record. Anul trecut, cursele au fost şi de 10 ori mai scumpe.

Poliţia Locală Bucureşti îi îndeamnă pe oameni să refuze achitarea contravalorii unei curse dacă aceasta nu este înregistrată pe aparat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Serviciile de taximetrie din Bucureşti, printre cele mai slabe din Europa