Antena Meniu Search
x

Sfaturi pentru grătarul de acasă de la IGSU

Pompierii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) vin cu sfaturi prețioase pentru grătarul de acasă, ca românii să sărbătorească 1 Mai în siguranță, acasă, împreună cu familia.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.05.2020, 11:33

Sfaturi pentru grătarul de acasă de la IGSU
Sfaturi pentru grătarul de acasă de la IGSU - Louise MERESSE/SIPA via Profimedia
  • Prepararea hranei cu foc deschis se face numai în locuri special amenajate.
  • Amplasați un stingător de incendiu sau o găleată cu apă lângă grătar.
  • La final, cenușa trebuie acoperită cu pământ.

Reprezentanții IGSU fac apel la cei care vor face grătarele folosind focul deschis în gospodărie să facă acest lucru în locuri special amenajate și să prevină declanșarea incendiilor.

”Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodărie se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi. Astfel, în locul în care se face grătarul trebuie să fie amplasat un stingător de incendiu sau o găleată cu apă. Totodată, înainte de plecare, focul trebuie stins, iar cenușa trebuie acoperită cu pământ”, se arată în mesajul IGSU.

”De asemenea, copiii trebuie supravegheați în permanență, pentru a preveni jocul acestora cu focul. Nu uitați! Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă”, se mai arată în mesajul IGSU.

De asemenea, IGSU recomandă respectarea măsurilor din ordonanțele militare dar și respectarea măsurilor de igienă pentru a nu risca infectarea cu noul coronavirus.

Măsuri pentru a te proteja:

- Spală-te des pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde, mai ales după ce ai fost într-un loc public sau după ce îți sufli nasul, tușești sau strănuți. (pentru a te șterge pe mâini folosește, de preferat, prosoape de hârtie).

- Dacă nu sunt disponibile apa și săpunul, utilizează un produs de dezinfectare a mâinilor. Acoperă cu lichidul toată suprafața mâinilor și freacă-ți mâinile până când se simt uscate.

- NU intra în contact direct cu membrii familiei, atunci când revii la domiciliu, înainte de igienizarea mâinilor.

- Dacă strănuți sau tușești acoperă-ți gura și nasul cu un șervețel de unică folosință, pe care ai grijă să îl arunci imediat la coșul de gunoi.

- Evită să îți atingi ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate.

- Distanțează-te de ceilalți în cazul în care COVID-19 se răspândește în propria comunitate. Acest lucru este cu atât mai important pentru persoanele care prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Sfaturi pentru grătarul de acasă de la IGSU