Antena Meniu Search
x

Sfaturi pentru şoferi, pe vreme rea

Ca urmare, dacă nu vrem sau nu putem să renunţăm la drumurile cu maşina, ar fi bine să luăm în calcul că şofatul e mai dificil şi trebuie făcut după reguli clare.

Vezi și

Ca urmare, dacă nu vrem sau nu putem să renunţăm la drumurile cu maşina, ar fi bine să luăm în calcul că şofatul e mai dificil şi trebuie făcut după reguli clare.

Eu m-am apucat deja să deszăpezesc... aşa că pot acum să vă explic, exact, ce am vorbit cu specialiştii despre cum să procedăm cu maşinile în condiţii de iarnă. Încep cu mânerul porterei, care, uneori, nu se deschide... important este să nu forţăm. Folosim soluţii speciale, le găsiţi la orice magazin de specialitate, şi dezgheţăm. Apoi, geamurile trebuie şi ele dezgheţate copresăunzător, cu raclete, nu cu obiecte improvizate care pot zgăria, distruge. Nu uitaţi de presiunea roţilor, trebuie ca anvelopele să nu fie foarte umflate pentru aderenţă. 

Apoi, după ce am reuşit să intrăm în maşină, pornim motorul. Nu imediat după ce băgăm cheia. La câteva secunde. Dăm drumul la dezaburire pe parbriz şi lunetă şi aşteptăm puţin să ne ajute maşina pentru degivrare. După câteva minute putem ieşi să dăm gheaţa jos de pe toate geamurile. 

Atenţie, în această noapte va fi iar fenomentul de ploaie îngheţată. Pregătiţi-vă de pe acum cu cele necesare, ca să puteţi pleca mâine de acasă cât mai repede după o dezgheţare eficientă şi corectă a maşinii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sfaturi pentru şoferi, pe vreme rea