Antena Meniu Search
x

Sfaturile medicilor pe vreme caniculara

Nu beti apa rece, nici alcool, mancati fructe si legume proaspete si feriti-va cat puteti de soare. Sunt sfaturile medicilor pe o astfel de vreme caniculara

Vezi și

In perioadele de canicula se recomanda consumul unui pahar de apa la fiecare 15 - 20 de minute. Nu consuma alcool deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii. Evita bauturile cu continut ridicat de cofeina sau de zahar deoarece acestea sunt diuretice. Consuma fructe si legume proaspete deorece acestea contin o mare cantitate de apa;

Plaja a fost plina si astazi, soarele a parjolit nisipul. Pe litoral, turistii si-au vazut de vacanta sub umbrele, cu berea in mana. Apa, da, bere, ba. Pe plaja, orice picatura de bautura e ca otrava in sange. Mai ales pe vreme de canicula. Un grad de alcool in plus incalzeste pielea, care transpira si se deshidrateaza. Dar ce spun medicii, trece pe langa urechea turistului, venit la mare doar pentru distractie.

Rece nici apa chioara n-ar fi buna. Trebuie consumata la temperatura camerei sau la cu cel mult 10 grade Celsius mai scazuta decat temperatura mediului. La peste 34 de grade, se recomanda patru litri de lichide, zilnic. In miezul zilei, cand musca vipia, n-ai loc la coada la gogosi, saorma si kebab. Adica reteta completa a unei adevarate bombe calorice. Care poate exploda oricand.

Ministerul de resort, in schimb, a avut grija sa faca unele recomandari romanilor. Fara alcool, cat mai putina cafea, ceai si bauturi carbogazoase, si cat mai multe fructe si legume. Sanatos nesanatos, ar trebui ca alimentele sa fie bine mestecate. Si ar trebui sa mancam putin, dar des.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Sfaturile medicilor pe vreme caniculara