Antena Meniu Search
x

SFORĂI? Iată ce BOLI GRAVE indică acest lucru

Sforăitul generează, înainte de toate, o proastă oxigenare a organismului în timpul somnului, inclusiv la nivelul creierului, fapt care favorizează apariţia unor probleme de sănătate

Sforăitul generează, înainte de toate, o proastă oxigenare a organismului în timpul somnului, inclusiv la nivelul creierului, fapt care favorizează apariţia unor probleme de sănătate

Sforăitul este o afecţiune foarte frecvenţa. De asemenea, este comun ca o persoană care îmbătrâneşte şi cavităţile sinusurilor încep să se micșoreze și să se prăbușească să înceapă să sforăie.

Ocazional și sforăitul uşor poate fi perfect inofensiv și doar cu iritaţii minore pentru partenerul de pat, dar sforăitul greu este ceva care trebuie să fie abordat şi rezolvat.

Ce pericole ascunde sforăitul?

Apneea în somn se referă la o încetare de moment a respirației în timpul somnului. Atunci când o persoană are apnee în somn i se opreşte respiraţia şi se trezeşte de obicei pentru a începe să respire din nou și ar putea să nu-şi mai amintească nimic atunci când se trezeşte.

În cazurile severe, persoana nu se poate trezi și starea devine mortală. Chiar și în cazuri minore, apneea în somn este periculoasă pentru ca lipsa de oxigen, chiar și de moment, poate fi dăunătoare pentru celule și sistemele organismului.

Sforăitul poate fi, de asemenea, dăunător pentru gât și corzile vocale pentru ca acestea suferă din cauza vibrațiilor sforăitului, și uscăciune, care apare atunci când gura ta rămâne deschisă în timpul somnului. Cineva care sforăie poate avea o constantă durere în gât și poate avea laringită.

Un studiu realizat de “Henry Ford Health System” arată o asociere directă între sforăitul zgomotos şi daunele apărute la nivelul arterial, care, pe termen lung, cresc semnificativ riscul de atac vascular-cerebral, dar şi de infarct miocardic. Motivul? Sforăitul cauzează inflamaţii şi alte daune la nivelul arterelor!

Persoanele care sforăie prezintă un risc de cinci ori mai mare de a muri din cauza unei forme de cancer decât persoanele care nu sforăie, arata un studiu efectuat la Universitatea din Wisconsin. Problemele de respiraţie generează schimbări la nivelul arterelor, al vaselor de sânge care, au descoperit oamenii de ştiinţă, favorizează creşterea ritmului de dezvoltare haotică a celulelor, fapt care duce la apariţia cancerului.

Ce puteţi face pentru a scăpa?

Cei care fumează au probleme la gât și cavitățile nazale, iar sforăitul este un semn al acestui prejudiciu. Țesutul gras din partea de sus a gurii și gâtului poate provoca, de asemenea, sforăitul, când prea multă grăsime este colectata în jurul gâtului.

Dacă aveţi probleme de sforăit, puteți încerca remedii care lubrifiază gâtul înainte de culcare, puteţi pierde în greutate, să păstraţi o atmosferă umedă în dormitor, astfel încât gâtul să nu se usuce.

Este, de asemenea, bine să vorbiţi cu un medic sau chiar cu medicul dentist despre problemele fizice, care sunt cauza sforăitului astfel încât să puteți rezolva problema și să puteţi avea un somn bun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » SFORĂI? Iată ce BOLI GRAVE indică acest lucru