Antena Meniu Search
x

Pericolul din shaorma. Carne mucegăită şi sos expirat, ingredientele care ne pot îmbolnăvi

Shaorma cu de toate trece la un nivel periculos. Carnea cu mucegai şi sosul expirat sunt ultimele ingrediente descoperite de inspectori într-un fast-food.

Vezi și

Shaorma cu de toate trece la un nivel periculos. Carnea cu mucegai şi sosul expirat sunt ultimele ingrediente descoperite de inspectori într-un fast-food din Bucureşti. Puţini români ştiu însă ce mănâncă. În ţara noastră, shaorma, hamburgerii sau pizza la felie se vând în cantităţi industriale: peste două miliarde de lei se duc, în fiecare an, pe mâncarea nesănătoasă. 

Carne mucegăită şi sos expirat de trei săptămâni. Asta au descoperit inspectorii de la Protecţia Consumatorului în bucătăria unei shaormerii din Capitală. E faţa nevăzută a celui mai popular meniu din România. Cheltuim, în fiecare an, două miliarde de lei pe shaorma, hamburgeri, pizza şi cartofi prăjiţi.

Tot pe fugă, se pun şi kilogramele. Aşa se face că ţara noastră este printre primele în Europa la capitolul obezitate. Peste 70% dintre români sunt supraponderali, atrag atenţia nutriţioniştii. În rândul copiilor, datele sunt şi mai îngriijorătoare. Aproape jumătate au o greutate cu mult peste cea normală la vârsta lor. 

Există însă şi alternative mai puţin nocive. Atenţie însă de unde cumpăraţi meniul pentru prânz. 

Chiar dacă tentaţia de a mânca la fast food e mare, nutriţioniştii ne recomandă să pregătim acasă gustarea pentru serviciu. E cea mai sigură metodă de a ne feri de produsele expirate sau alterate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pericolul din shaorma. Carne mucegăită şi sos expirat, ingredientele care ne pot îmbolnăvi