Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pericolul din shaorma. Carne mucegăită şi sos expirat, ingredientele care ne pot îmbolnăvi

Shaorma cu de toate trece la un nivel periculos. Carnea cu mucegai şi sosul expirat sunt ultimele ingrediente descoperite de inspectori într-un fast-food.

de Redactia Observator

la 22.01.2018 , 21:27

Shaorma cu de toate trece la un nivel periculos. Carnea cu mucegai şi sosul expirat sunt ultimele ingrediente descoperite de inspectori într-un fast-food din Bucureşti. Puţini români ştiu însă ce mănâncă. În ţara noastră, shaorma, hamburgerii sau pizza la felie se vând în cantităţi industriale: peste două miliarde de lei se duc, în fiecare an, pe mâncarea nesănătoasă. 

Carne mucegăită şi sos expirat de trei săptămâni. Asta au descoperit inspectorii de la Protecţia Consumatorului în bucătăria unei shaormerii din Capitală. E faţa nevăzută a celui mai popular meniu din România. Cheltuim, în fiecare an, două miliarde de lei pe shaorma, hamburgeri, pizza şi cartofi prăjiţi.

Tot pe fugă, se pun şi kilogramele. Aşa se face că ţara noastră este printre primele în Europa la capitolul obezitate. Peste 70% dintre români sunt supraponderali, atrag atenţia nutriţioniştii. În rândul copiilor, datele sunt şi mai îngriijorătoare. Aproape jumătate au o greutate cu mult peste cea normală la vârsta lor. 

Vezi și

Există însă şi alternative mai puţin nocive. Atenţie însă de unde cumpăraţi meniul pentru prânz. 

Chiar dacă tentaţia de a mânca la fast food e mare, nutriţioniştii ne recomandă să pregătim acasă gustarea pentru serviciu. E cea mai sigură metodă de a ne feri de produsele expirate sau alterate. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Pericolul din shaorma. Carne mucegăită şi sos expirat, ingredientele care ne pot îmbolnăvi