Antena Meniu Search
x

Şi bărbaţii fac depresii postnatale

Şi bărbaţii suferă de depresie postnatală. Chiar dacă nu nasc ei, grijile, responsabilitatea şi schimbarea completă a stilului de viaţă îi afectează pe tați

Vezi și

Şi bărbaţii suferă de depresie postnatală. Chiar dacă nu nasc ei, grijile, responsabilitatea şi schimbarea completă a stilului de viaţă îi afectează pe tați

Iar depresia postnatală, considerată până nu demult un moft feminin, îi loveşte şi pe ei. Ba chiar şi pe bunici, spun specialiştii.

Sunt vorbele unui tată, pentru care venirea pe lume al celui de-al doilea copil a însemnat o bucurie imensă. Apoi a venit lovitura. A aflat că soţia lui are cancer.

Cu doi copii mici şi cu o soţie bolnavă, Vasile a căzut pradă depresiei. O formă de depresie postnatală chiar.

Acum, însă, zâmbeşte. Şi nu este singurul tată a trecut prin astfel de momente. Psihologii spun că, în ultimii ani, numărul bărbaţilor care sunt afectaţi de depresie postnatală este din ce în ce mai mare. Lipsa atenţiei din partea soţiei, dar şi responsabilitatea mult mai mare sunt doar câteva dintre explicaţii.

Şi nu doar soţii pot fi afectaţi de depresia postnatală, ci şi bunicii.

Gânduri de neputinţă, de suicid sau stări de irascilibilitate sunt doar câteva dintre simptomele unei astfel de depresii. Netratată, specialiştii spun că, boala poate afecta întreaga familie şi, cu atât mai mult dezvoltarea copilului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Şi bărbaţii fac depresii postnatale