Antena Meniu Search
x

Siamezele din Braşov vor fi separate, în Capitală

S-au născut lipite. De mâine, însă, dintr-un singur corp, ar putea fi două. Siamezele venite pe lume la Braşov au ajuns la un spital din Bucureşti. Medicii se pregătesc să le separe.

Vezi și

 S-au născut lipite. De mâine, însă, dintr-un singur corp, ar putea fi două. Siamezele venite pe lume la Braşov au ajuns la un spital din Bucureşti. Medicii se pregătesc să le separe. Este o operaţie complicată, dar pentru că fetiţele nu împart niciun organ, şansele de reuşită sunt mari.

De dimineaţă s-au trezit la Maternitatea din Braşov. E ultima zi când cele două fetiţe care n-au primit încă nume împart acelaşi corp. O ambulanţă le aşteaptă ca să le ducă la Bucureşti.

Câteva asistente duc cu grijă incubatorul în care se află siamezele. Îl aşază pe o targă şi verifică încă o dată starea copilelor lipite în zona abdomenului pe o porţiune cât o monedă de 50 de bani.

Totul este pregătit. Fetiţele se simt bine şi vor rezista drumului de trei ore. Ambulanţa pleacă spre spitalul Marie Curie din Capitală. Nu e o operaţie fără riscuri. Însă medicii sunt optimişti. Fetiţele s-au dezvoltat bine în burta mamei, iar porţiunea pe care sunt lipite e mică.

E prima dată când medicii de la spitalul Marie Curie fac o asemenea operaţie. În România, au mai fost separaţi gemeni siamezi la Iaşi şi la un alt spital de pediatrie din Bucureşti, însă niciodată nu au supravieţuit ambii copii.

De departe, cel mai complicat, dar şi cel mai mediatizat caz de separare a fost al surorilor Lina şi Gherghina. În anii 80, cele mai cunoscute siameze de la noi au fost separate şi au trăit după o intervenţie maraton, făcută în Elveţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Siamezele din Braşov vor fi separate, în Capitală