Antena Meniu Search
x

Siamezele născute la Constanţa nu pot fi separate!

Siamezele născute la Constanţa nu pot fi separate! Au inimile unite

Vezi și

Siamezele născute la Constanţa nu pot fi separate! Au inimile unite. E cel mai grav caz pe care l-au văzut medicii de la Marie Curie, unde micuţele au fost internate, aseară.

Deocamdată, obiectivul doctorilor care se ocupă de ele este să le ţină în viaţă, pentru a găsi o metodă să le salveze.

Născute prematur, după o sarcină nemonitorizată, siamezele aduse, aseară, la spitalul Marie Curie nu pot să respire singure. Mai mult, investigaţiile arată că suferă de numeroase malformaţii. Unele, dintre cele mai grave, pentru care medicii nu au încă soluţii.

Gemenele au fost transferate la Marie Curie pentru că aici a avut loc, anul trecut, prima intervenţie reuşită de separare a unor siamezi. Fetiţele salvate atunci erau unite în partea inferioară a sternului, dar nu împărţeau organe vitale.

 Doua inimi unite le tin in viata pe siamezele de la Marie Curie. Este cel mai dificil caz de acest gen cu care s-a confruntat acest spital. Toti medicii le poarta de grija micutelor aflate la Terapie Intensiva, langa care nu se afla, insa, si parintii.

Ei mai au acasă, în satul Valu lui Traian, încă patru copii. Şi nu cred că fetiţele, care cântăresc împreună trei kilograme, au şanse la viaţă. Deocamdată, singura grijă a doctorilor de la Marie Curie e să le ajute să respire, pentru a rezista evaluărilor din perioada următoare.

O echipă a specialiştilor de la Secţia de Cardiologie e responsabilă pentru prima evaluare. Medicii nu îşi pun problema să încerce să le separe pe fetiţe. Este prima oară când întâlnesc două inimi lipite. Acum patru ani, chirurgii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală au încercat să salveze alţi doi bebeluşi care împărţeau ficatul. Dar intervenţia nu a avut succes.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Siamezele născute la Constanţa nu pot fi separate!