Antena Meniu Search
x

Simulare de luare de ostatici intr-un depou RATB

Sase oameni au fost tinuti ostatici de doua persoane inarmate. Din fericire, este doar scenariul unui exercitiu prin care politistii se antreneaza pentru situatii de cosmar.

Vezi și

Simularea a avut loc intr-unul dintre depourile RATB. Politistii antrenati pentru interventia rapida impreuna cu experti negociatori au lucrat la un scenariu cu care s-ar putea confrunta in viata reala. Doi indivizi inarmati iau ostatici sase calatori aflati intr-un mijloc de transport in comun.

Dupa lungi negocieri, infractorii au fost de acord sa elibereze un ostatic. Ulterior, insa, situatia a scapat putin de sub control, iar teroristii au tras si cateva focuri de arma. A fost momentul in care au intervenit fortele speciale.

A fost ca o scena de film. La final, insa, toti ostaticii au fost eliberati. Si ei si teroristii au ajuns la sectie, pentru audieri.

“Trebuie sa identificam clar daca cel eliberat este intr-adevar ostatic, este un cetatean liber, o persoana nevinovata sau poate sa faca parte din grupul infractional”, explica inspector principal Bogdan Caprus, coordonatorul echipei de negociere.

Romania s-a confruntat si in realitate cu un astfel de scenariu. 23 august 1981 a insemnat pentru autoritatile comuniste un cosmar. Trei indivizi au luat ostatici calatorii dintr-un autobuz si i-au folosit drept moneda de schimb pentru negocierea plecarii lor din tara. Acest atentant a fost sursa de inspiratie pentru filmul Balanta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Simulare de luare de ostatici intr-un depou RATB