Antena Meniu Search
x

Simulare Evaluare Națională și Bacalaureat 2018. Ministerul Educației anunță când au loc testările

Testele pentru simulare Evaluare națională și Bacalaureat se vor da anul acesta, potrivit unui ordin al Ministerului Educației, în luna martie.

Testele pentru simulare Evaluare națională și Bacalaureat se vor da anul acesta, potrivit unui ordin al Ministerului Educației, în luna martie.

Ministerul Educației a comunicat, joi, pe site-ul edu.ro, care sunt noile date de desfășurare pentru simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII) și simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, clasele a XI-a şi a XII-a.

Astfel, simulările pentru Evaluarea națională clasa VIII și pentru Bacalaureat vor avea loc în perioada 5-7 martie, respectiv 19-22 martie.

Pe acelaşi subiect

Simulare Evaluare națională clasa VIII

Simulările la Evaluarea națională pentru elevii clasei a VIII-a vor începe pe 5 martie, cu proba scrisă la limba și literatura română.

Pe 6 martie se va susține simularea la matematică, iar pe 7 martie elevii claselor a VIII-a vor da simularea la limba maternă.

Rezultatele simulărilor va avea loc pe 16 martie

Evaluare Nationala clasele II, IV, VI, VIII

Calendar Simulare Evaluare naţională clasa VIII​

  • 5 martie: Limba şi literatura română
  • 6 martie: Matematică
  • 7 martie: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)
  • 16 martie: afişarea rezultatelor

Scopul simulării la Evaluarea Națională e familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real, respectiv optimizarea rezultatelor obţinute de elevii din învăţământul preuniversitar.

Subiecte de la simularea Evaluării Naționale sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora prevăzute în programele de examen pentru EN VIII.

Simulare Bacalaureat 2018

Simulările la examenul de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a va începe pe 19 martie cu proba scrisă la limba și literatura română.

Pe 20 martie se va susține simularea la limba maternă, iar pe 21 martie elevii de clasa a XII-a vor susține simularea la proba obligatorie, în funcţie de profil, matematică sau istorie.

Pe 22 martie, liceenii din clasa a XII-a vor susține simularea la proba la alegere.

Rezultatele simulărilor va avea loc pe 30 martie.

Calendar Simulare Bacalaureat 2018

Clasa a XI-a și a XII-a

  • 19 martie: Limba şi literatura română - proba E) a)
  • 20 martie: Limba şi literatura maternă - proba E) b)
  • 21 martie: proba obligatorie a profilului - proba E) c)
  • 22 martie: afişarea rezultatelor

Scopul simulării la Bac e familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real, respectiv optimizarea rezultatelor obţinute de elevii din învăţământul preuniversitar.

Subiecte de la simulare sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora prevăzute în programele de examen pentru Bacalaureat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Simulare Evaluare Națională și Bacalaureat 2018. Ministerul Educației anunță când au loc testările