Antena Meniu Search
x

Situaţie dramatică la Combinatul de Apă Grea din Mehedinţi

Situaţia e tot mai dramatică la Combinatul de Apă Grea din Mehedinţi. După 3 zile de greva foamei şi proteste la 35 de grade celsius, oamenii leşină pe capete. Trei persoane au ajuns la spital. Printre ele, un angajat care a rămas la muncă să supravegheze instalaţiile.

Vezi și

Situaţia e tot mai dramatică la Combinatul de Apă Grea din Mehedinţi. După 3 zile de greva foamei şi proteste la 35 de grade celsius, oamenii leşină pe capete. Trei persoane au ajuns la spital. Printre ele, un angajat care a rămas la muncă să supravegheze instalaţiile. Omul lucra de marţi, în continuu. Altul a leşinat de foame. Iar cei care ar trebui să îi ajute nu le-au oferit până acum decât promisiuni. 

Cândva obiectiv strategic pentru România, combinatul de la Halânga se zbate acum în agonie. Din 2013 a început procedura de insolvenţă şi, pe zi ce trece, se îndreaptă spre sfârşitul previzibil.

Rolul Combinatului este să producă apă grea folosită la reactoarele Centralei de la Cernavodă. În acest moment, producţia de apă grea depăşeşte nevoile ţării nostre. De-a lungul timpului, autorităţile au tot vrut să-l închidă. Dar, procesul durează mult şi implică sume colosale. Practic, pentru stat, a fost mai ieftin să-l ţină deschis. Aşa că oamenii au venit la muncă, zi de zi.

În ciuda protestului, câteva zeci de angajaţi supraveghează instalaţiile periculoase. Oamenii sunt însă de marţi la lucru. Aseară, unul dintre ei a leşinat, răpus de oboseală. La spital, au ajuns până acum, 3 persoane care au căzut din picioare.

Protestul continuă însă. Oamenii vor să-şi recupereze salariile din luna mai. În cele 3 zile, au primit doar promisiuni

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Situaţie dramatică la Combinatul de Apă Grea din Mehedinţi