Antena Meniu Search
x

Slovacia, destinatia perfecta pentru schi

Iarna aceasta a fost cel putin ciudata, parca mai mult a plouat decat a nins. Si mai e ceva, parca a nins mai mult in extrasezon decat in timpul lui, si asta e o veste foarte buna, pentru ca buzunarele dumneavoastra nu au avut atat de mult de suferit.

Vezi și

Daca mai aveti bani sau concediu. atunci va trimit unde nici cu gandul nu ganditi - la schi in Slovacia! Ati auzit bine… in Slovacia. Poate parea ciudata propunerea mea, mai ales ca noi suntem obisnuiti cu Austria sau Bulgaria, dar vorbim acum de cel mai mare domeniu schiabil din Slovacia si de conditii mai ceva ca in Austria.

Jasna se afla la aproximativ 3 ore de mers cu masina de Bratislava, la care adaugi drumul cu avionul, cam 2 ore si ajungi sa faci aproape la fel de mult ca intr-o zi aglomerata spre Valea Prahovei. Statiunea se afla la 950 de metri altitudine, dar domeniul schiabil incepe de la peste 2000 de metri, in inima mutilor Tatra.

Ar trebui sa va ganditi serios sa mergeti pana acolo. E un drum de 5-6 ore, sunt 29 de partii din care 8 usoare, 14 medii si 7 dificile, 24 de teleschiuri si nu in ultimul rand este unul dintre cele mai mari parcuri de snowboard din Europa.

Nu trebuie sa va faceti griji ca nu stiti sa schiati, cursuri sunt pentru toata lumea, iar daca ati venit pana aici ca nu ati avut incotro, stati linistiti. Sunt centre SPA, numai bune de relaxat, restaurante si cluburi destule. O masa pentru doi si doua beri costa cam 10 euro, in medie, deci nu e scump deloc. Pentru pretentiosi sau dependentii de adrenalina exista zone de freeride, adica foarte putin amenajate si multa adrenalina sau paragliding. Pentru cine nu stie sporturi de iarna, te poti pune pe schiuri sau placa de snowboard si lasa tras de o parasuta speciala umflata de vant.

Cazare, daca vii cu prietenii, gasesti apartamente pentru 5 persoane si la 250 de euro pe saptamana! Nu va faceti griji de zapada, daca ati urmarit stirile sigur ati vazut ca iarna grea n-a plecat de mult din centrul Europei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Slovacia, destinatia perfecta pentru schi