Antena Meniu Search
x
LIVE

Șofer de camion amendat cu 40.000 de lei, lângă Pașcani, pe un drum județean

Un șofer de camion a fost amendat cu 40.000 de lei, lângă Pașcani, pe un drum județean. Amenda record a fost dată pentru depășirea cu zeci de tone a greutății maxime admise.

De Cosmin Stăniloiu la 08.07.2020, 09:52
Amendă
Imagine cu caracter ilustrativ - Twitter
  • Amenda reprezintă un record pe drumurile din Iași.
  • Șoferul depășise cu zeci de tone greutatea maximă admisă.

Amendă record primită de un șofer de camion în Iași, aceasta fiind cea mai mare sancțiune dată pe un drum județean. Amenda, în valoare de 40.000 de lei, a fost primită de un conducător auto al cărui camion depăşea cu 25 de tone greutatea maximă admisă pe drumurile judeţene din Iaşi. 

Reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, însoţiţi de poliţişti, au prins camionul plin cu piatră spartă pe DJ 208, între Paşcani şi Lespezi, şi l-au cântărit cu una din cele două platforme portabile achiziţionate în acest scop: 65 de tone, scrie Ziarul de Iași

Cu cele două sisteme cumpărate anul trecut, Direcţia drumurilor judeţene încearcă să prevină deteriorarea şoselelor reabilitate şi modernizate de către maşinile de mare tonaj care nu respectă limita de încărcare pe osie. Echipamentul este dotat inclusiv cu un sistem GPS ce poate furniza locul în timp real şi cu un dispozitiv pentru monitorizarea audio-video. 

Limitele maxime admise pe reţeaua rutieră din ţară sunt de 16,5 m lungime, 2,55 m lăţime, 4 m înălţime şi 40 tone greutate. Depăşirea oricăreia din aceste limite necesită aprobare şi autorizaţie specială de transport.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Șofer de camion amendat cu 40.000 de lei, lângă Pașcani, pe un drum județean