Meniu LIVE
Search
x

Șofer român de TIR amendat cu 8.000 de euro în Italia. Camionul i-a fost confiscat pe loc

Un șofer român de TIR a fost amendat cu peste 8.000 de euro în Italia, după ce a fost oprit în trafic, la Florența.

De Ana Maria Ghiarasim la 16.10.2020, 10:09
  • Șoferul transporta în condiții improprii sute de capre vii din România către un abator din Foligno.
  • Pe lângă amendă, românului i-au fost confiscate atât animalele, cât și camionul și permisul de conducere.

Românul transporta în condiții improprii sute de capre vii, cu care ar fi trebuit să ajungă la un abator din Foligno, Umbria. A fost însă oprit de un echipaj de poliție în Florența, în urma unui denunț făcut de un grup de activiști pentru drepturile animalelor care a constatat că numărul caprelor era cu mult mai mare decât capacitatea camionului.

O patrulă de carabinieri a interceptat camionul în zona Campi Bisenzio și l-a oprit pentru control. Șoferul, un român în vârstă de 50 de ani, a declarat că plecase din România în după amiaza zilei precedente, cu o încărcătură de 550 de capre destinate unui abator din Foligno, scrie lanazione.it.

La o verificare mai atentă a documentelor, carabinierii au constatat că șoferul nu a făcut o oprire necesară în Bari, unde animalele trebuiau adăpate, așa că au cerut să deschisă camionul și să vadă starea în care se află.

Așa au descoperit că bietele animale erau înghesuite în camion, una peste cealaltă, neavând spațiu să se miște ori să respire. Printre ele se afla și o capră care murise de sete ori de epuizare.

Cu consimțământul medicului veterinar, șoferul a fost autorizat să își continue călătoria până la Foligno, unde au fost confiscate toate animalele, dar și camionul și permisul de conducere al șoferului, amendat cu 8.333 euro.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Șofer român de TIR amendat cu 8.000 de euro în Italia. Camionul i-a fost confiscat pe loc