Antena Meniu Search
x

Şoferii care circulă fără rovinietă ar putea scăpa de amendă

Şoferii care circulă fără rovinietă ar putea scăpa de amendă. Asta doar dacă nu vor primi acasă procesul verbal de sancţiune în termen de cel mult patru luni.

Vezi și

Şoferii care circulă fără rovinietă ar putea scăpa de amendă. Asta doar dacă nu vor primi acasă procesul verbal de sancţiune în termen de cel mult patru luni. În Parlament se pregăteşte proiectul şi a fost deja avizat în comisii. Astfel, oficialii de la Drumuri trebuie să se asigure că postaşii vor livra rapid amenzile, altfel pierd sume uriaşe. Doar anul acesta au strâns de la şoferi peste 200 de milioane de lei.

Amenzile pentru lipsa rovinietei ajungeau acasă şi după un an de zile. Dacă noul proiect de la Camera Deputaţilor va fi votat, multe sancţiuni se vor şterge. 

Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: "În cazul în care noi nu emitem acest proces verbal în termen de patru luni, atunci amenda se va prescrie."

Numai anul acesta, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a dat aproape 600.000 de amenzi pentru lipsa rovinietei, fiecare în valoare de 250 de lei. De pe urma lor, statul a încasat 218 milioane de lei.

Proiectul de lege urmează să fie supus la vot după vacanţa parlamentară, în luna februarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Şoferii care circulă fără rovinietă ar putea scăpa de amendă