Antena Meniu Search
x

Soferul care a condus autocarul prabusit in Muntenegru a gresit de trei ori

O spun supravietuitorii care rememoreaza secunda cu secunda scena dezastrului. Gonea cu peste 80 de kilometri la ora pe o sosea umeda. Ce a urmat a indoliat o tara intreaga.

Vezi și

Mai aveau 180 de kilometri pana la destinatie cand, intr-un tunel, soferul a agatat cu oglinda retrovizioare un TIR, apoi a derapat. Dupa alte cateva secunde, la iesirea din tunel, a incercat sa evite un copil, dar cu roata din fata a autocarului a rupt o bordura, apoi parapetii unui pod si a intrat in balans. Gonea cu peste 80 de kilometri la ora pe o sosea umeda.

Soferul-politist ar fi fost la volan. Spun asta toti cei care au trait sa povesteasca. Soferii ar fi facut schimb la ultimul popas dinaintea accidentului.

Mai aveau 180 de kilometri pana la destinatie, insa ar fi condus nebuneste, cu viteza. Pe o sosea umeda. Confirma si pasagerii. Pana in momentul tragediei, ar fi gresit. Nu o data, ci de trei ori. Ar fi agatat mai intai cu oglinda retrovizoare un TIR, intr-un tunel si a derapat.

O secunda mai tarziu, ar fi vrut sa evite un copil aparut pe marginea drumului. A tras de volan, dar n-a mai putut sa-si tina masina pe asfalt. A fost greseala fatala.

Astazi, o parte din rudele celor morti, dar si cativa dintre supravietuitori au venit sa-si ridice bagajele. Atat cat au mai putut sa recupereze din ele autoritatile din Muntenegru.

Au trecut pe langa moarte, dar inca nu s-au refacut complet, iar suferinta le razbate in priviri si in glas.  “Este infiorator, a fost iadul pe pamant. Sa fim sanatosi, altceva nu ma intereseaza”, a declarat una dintre supravietuitoare.

O ancheta e in desfasurare in Muntenegru, alta in Romania, unde procurorii au gasit deja nereguli in actele firmei care a organizat excursia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Soferul care a condus autocarul prabusit in Muntenegru a gresit de trei ori