Antena Meniu Search
x

Somerii de la Mechel vor fi testati cu aparate de 100.000 de euro

Somerii de la Mechel vor fi testati cu aparate de 100.000 de euro, aduse tocmai din Statele Unite. Este vorba despre disponibilizatii care vor fi angajati in proiectul "Combinatul Social" ce urmeaza sa inceapa.

Vezi și

Oamenii vor fi testati, de exemplu, daca sunt in stare sa-si foloseasca ambele maini, deodata, la locul de munca. In functie de rezultatele verificarii se va decide pe ce post pot fi angajati oamenii in noul combinat social.Combinatul care trebuia sa le ofere de lucru inca de anul trecut.

Aparatul costa 100.000 de euro, cheltuiala suportata de AJOFM Cluj. Combinatul nu exista pentru ca inca nu s-a gasit un spatiu in care sa fie infiintat, iar fondurile europene destinate acestuia nu au fost inca aprobate.

Pana se primesc banii, somerii vor fi verificati cu aparatul ultraperformant, care nu a mai fost folosit pana acum in nici o tara din Europa de Est.

Un combinat social este o organizatie care foloseste strategii comerciale pentru a imbunatati bunastarea unei comunitati, spre deosebire de maximizarea profitului pentru actionari externi. Combinatele sociale pot fi non-profit sau nu, iar unele sunt organizate sub forma unei cooperative, organizatii mutuale sau afaceri sociale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Somerii de la Mechel vor fi testati cu aparate de 100.000 de euro