Antena Meniu Search
x

Sora Aurei Ion: "O să am grijă ca ea să fie răzbunată!"

Aurelia Ion, tânăra studentă care şi-a pierdut viaţa în Munţii Apuseni, se odihneşte acum într-o lume în care nu există frig şi durere. Pentru familia ei, chinul este însă sfâşietor.

Vezi și

Au privit cu stupoare verdictul scris pe certificatul de deces în care scrie că fata a murit îngheţată. Revoltată, sora Aureliei vrea să ştie cum a fost posibil ca tânăra să-şi piardă viaţa când o ţară întregă o căuta.

"Nu mai lăsaţi capul plecat", ne-a îndemnat sora Aureliei într-o intervenţie în emisiunea Acces Direct.

Eu sunt între durere şi revoltă, în momentul de faţă, pentru că aflu informaţii care mă dor.

Am citit actele pe care le-am primit, certificatul de deces şi m-am înfuriat cumplit citind. Pur şi simplu durerea nu îmi permite să las lucrurile să treacă.

Cauza decesului este expunerea îndelungată la frig. Îngheţ. Este şocant. E cumplit ce s-a întâmplat şi inacceptabil.

Sora mea ar fi putut fi salvată. Totuşi, ar fi putut fi salvată. Şi asta mă doare cel mai tare.

Acum, ea nu mai este. Ne-am luat la revedere de la ea. pentru totdeauna. Dar asta nu înseamnă că o să renunţ. Pentru că i-am promis că o să am grijă, o să am grijă de fraţii mei, de familia mea şi o să am grijă ca ea să fie răzbunată, pot spune. Poate e prea dur. Nu ştiu ce să zic. Vreau doar să se afle. Vreau doar ca cineva să înveţe o lecţie din chestia asta.

Vorbesc de oamenii care sunt la conducere şi oamenii care au puterea să facă ceva şi nu fac.

O să treacă foarte mult timp până ne umplem golul. Nici nu o să-l umplem. Dar mă gândesc la oamenii care trăiesc în ţara asta, oameni care au nevoie de ajutor în situaţii de genul, oameni care au nevoie de ajutor şi care aşteptă ore îndelung şi apoi mor cu zile. Pentru ce? Pentru ce? Ce face statul? Unde sunt echipamentele? Unde sunt milioanele de euro primite? Unde? Ce s-a întâmplat? De ce nu a reacţionat nimeni? De ce? Ce a făcut toată lumea aia? Armata? Ce s-a întâmplat? Nu înţeleg? Cine trebuia să reacţioneze şi nu a reacţionat? A cui este vina? Vreau să ştiu.

Cu gândul ăsta nu o să pot să trăiesc. Când ştiu că sunt persoane care nu şi-au făcut datoria doar pentru că ţara asta, oamenii din ţara asta, sistemul din ţara asta este defect. Şi pentru ce este defect? Din ce cauză este defect? Mă întreb, oare. Şi ştiu, eu am plecat din ţara asta doar pentru că am vrut să găsesc un loc în care să mă simt în siguranţă. Şi voiam ca, în curând ,familia mea să se simtă în siguranţă la rândul lor. Dar, din păcate, tragedia s-a întâmplat mai devreme decât aş fi putut eu să intervin.

Dacă eram informată la timpul potrivit poate că ajungeam eu înaintea lor. Din India, de unde mă aflam.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Sora Aurei Ion: "O să am grijă ca ea să fie răzbunată!"