Antena Meniu Search
x

Sora unui rănit la Colectiv: „Scoateţi-i din spitalele din România pe cei care încă mai pot fi salvaţi! Ne-au mințit în față!”

Oana Joseph, sora unuia dintre răniţii din Colectiv, îndeamnă familiile celor care au răniţi în incendiul de la Colectiv să îi aducă la spitale din străinătate

Oana Joseph, sora unuia dintre răniţii din Colectiv, îndeamnă familiile celor care au răniţi în incendiul de la Colectiv să îi aducă la spitale din străinătate. Motivul?

Diferența colosală dintre condițiile de care au parte în spital cei internați în spitalele din străinătate față de cei îngrijiți în cele din România.

Iată cepovesteşte aceasta despre experienţa de la Spitalul Brusselez, din Belgia:

 ,,Spitalul brusselez. Aterizăm cu mamă și celalat frate pe Charleroi. Oameni inimoși de la Ambasada României aici, vin, ne iau, ne duc la spital, ne dau informații și ne asigură de tot ajutorul lor. Pentru fratele meu, cel teafăr, este prima experiență cu un alt spital, altul decât cel românesc. La intrare, ne asteaptau cei de la recepția spitalului.

 Primim informații legate de modul în care este structurat spitalul și unde se află pacientul nostru. Străbatem un hol lung, enorm de lung, și ajungem la unul din cele 4 lifturi. Urcăm la etajul unde trebuia să ajungem. în tot acest timp suntem însoțiți de un domn foarte empatic, de la Ambasada, care știe deja drumul și cum trebuie procedat. 

 Ajungem, așadar, la etajul cu terapia intensiva.Aici, liniște și nici țipenie de om...așa cum și trebuie să fie în apropierea unei secții de Reanimare..încă 30 de păși și ne găsim în față unei uși din lemn masiv. Ni se explică faptul că , din motive de siguranță, ușă este blocată și nimeni nu poate intră fără a sună și a fi verificat. Sunăm. Ni se răspunde și suntem rugați să zicem numele pacientului. 

 După verificări, se deschide, în sfârșit, și ușă. Ne găsim, din nou, într-o altă cameră de așteptare. Iar, o ușă din lemn masiv. Iese o doamnă, toată numai un zâmbet și spunem un cod, pe care doar familia îl știe pentru a putea intra. Spunem codul. Fiind în afară orelor de vizită, ne roagă să așteptăm să vadă dacă putem intră. Spre surprindera noastră, ne întâmpina fix directorul Centrului pentru Arși”, scrie femeia.

Postarea a devenit viral în mediul online, fiind distribuită de mii de oamenii. În continuare, Oana oferă detalii despre condițiile de spital din Belgia.

Și ajungem în față rezervei fratelui meu. Mare, cât tot salonul ăla de la ȚI, spitalul de la București, unde erau inghesutiti 5 răniți grav. Cameră cu pat special, pentru o persoană care a suferit arsuri grave pe o mare suprafața din corp, cu nu știu câte monitoare, cu vâna de dezinfectare lângă pat, cu apărat scan lângă pat, cu muuulte, muulte muuulte aparate medicale atât de necesare. O cameră cu un aer ținut la o presiune anumită, cu filtre (chiar îmi araatau prin geam filtrele), o cameră cu geamuri duble, cu perdeluțe (..chiar și acești bolnavi au dreptul la intimitate în anumite momente când sunt toaletati, etc..), cu radio cu muzică în surdină (nu e un lux, ai nevoie și de asta când stai pironit la pat săptămâni întregi, fără să poți mișcă un deget, fără să poți fi vizitat mai mult de o oră pe zi)... 

 Îl privim pe fratele nostru prin geam și, sincer, ni se ia o piatră de pe inimă, știind că este aici. Luptă pentru viață lui, e încă intubat, dar măcar luptă în condiții adaptate stării lui și are tot ce înseamnă aparatură medicală lângă el. și, chiar dacă va pierde luptă, o va pierde demn. și noi vom ști cam am făcut tot ce era omenește posibil! .... Decidem să intrăm la el. 

 Pentru asta, trebuie să trecem mai întâi printr-o cameră sterilă. pe care o deschidem printr-un sistem special, cu piciorul, să nu trecem din clanța în clanța. Acolo, o mare rezervă de halate și alte materiale de protecție. Suntem învățați cum să le folosim. Nu așa după ureche. Odată îmbrăcați, intrăm, tot la fel deschizând ușă încăperii lui printr-un sistem special, cu piciorul....

 După câteva minute ieșim, iar celalat frate, îmi spune' Mi se face rău, mă doare capul de-mi crapă. Nu pot să cred ce e aici. Nu pot să cred că în România ne-au mințit în față'.

 Arșii au nevoie de condiții speciale! Scoateți-i din spitalele din România pe cei care ÎNCĂ mai pot fi salvați! Semnez chiar eu, un cetățean belgian, care a trecut prin iadul asta și poate compară. Nu! Nu aveți de toate! Salvați ce se mai poate salvă!" , își încheie Oana mesajul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Sora unui rănit la Colectiv: „Scoateţi-i din spitalele din România pe cei care încă mai pot fi salvaţi! Ne-au mințit în față!”