Antena Meniu Search
x

ATENŢIE la soriciul cumpărat de sărbători! Specialiştii trag un SEMNAL DE ALARMĂ

Pentru că cererea este mare şi cantităţile de şorici tradiţional sunt prea puţine, mulţi dintre producători falsifică produsul. Folosesc o serie de ingrediente pentru a face şoriciul industrial bun la gust, dar nu şi sănătos.

Vezi și

Pentru că cererea este mare şi cantităţile de şorici tradiţional sunt prea puţine, mulţi dintre producători falsifică produsul. Folosesc o serie de ingrediente pentru a face şoriciul industrial bun la gust, dar nu şi sănătos.

Cel mai vânat aliment pentru masa de Crăciun este şoriciul. Puţini sunt, însă, clienţii care ştiu că până şi tradiţionalul şorici poate fi fasificat. Pentru că şoriciul real se obţine în cantităţi prea mici, producătorii suplimentează cu invenţii comerciale.

"Pentru oamenii care nu ştiu ce înseamnă şoriciul bun şi şoriciul contrafăcut, când îl desfaci pe partea cealaltă, se vede untura pe el, grăsimea porcului. Culoarea e gălbuie, frumoasă, gustul e deosebit.", atenţionează un producător.

"Se reconstituie. Se ia, se fierte in apa cu sare, se pune acid lactic pentru albire, se rehidratează, devine mai gros, dar moale, dar cu altă consistenţă decât şoriciul de la ţară. E ceva gelatinos.", spune preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.

Mai exact, şoriciul industrial care nu este comestibil este tratat astfel încâ să aibă aspectul şi gustul celui pârlit. 

Iar preţurile ajung şi la 100 de lei pe kilogram pentru un produs care poate fi falsificat. 

Medicii atrag atenţia că astfel de alimente pot cauza probleme severe pentru sănătate.

Specialiştii îi sfătuiesc pe clienţi să verifice cu atenţie aspectul şoriciului cumpărat. Produsul orginial are culoare gălbuie, nu este gelatinos şi are puncte de grăsime. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » ATENŢIE la soriciul cumpărat de sărbători! Specialiştii trag un SEMNAL DE ALARMĂ