Antena Meniu Search
x

Sorin Ovidiu Vîntu s-a întors după gratii!

Sorin Ovidiu Vîntu trebuie să facă doi ani de închisoare pentru că l-a ajutat pe Nicolae Popa să se ascundă în Indonezia. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dat sentinţa. E definitivă şi irevocabilă.

Vezi și

Doi ani cu executare e sentinţa primită de Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul favorizării lui Nicolae Popa. Omul de afaceri i-ar fi trimis sume mari de bani fostului director Gelsor pentru că l-a ajutat în prăbuşirea FNI.

Deşi Nicolae Popa a fost condamnat în 2006, la 15 ani de închisoare pentru înşelăciune, în dosarul prăbuşirii FNI, a reuşit să fugă în Indonezia. Popa a fost arestat abia în 2009. Iar doi ani mai târziu a fost adus în ţară cu un avion de statul român cu 125 de mii de euro.

Între timp Nicolae Popa a rămas după gratii. Iar acum Sorin Ovidiu Vîntu i-ar putea fi coleg. Nu e prima dată când afaceristul este închis. Ultima condamnare primită a fost de un an de zile, pentru şantaj.

Sorin Ovidiu Vântu a ajuns la Penitenciarul Jilava după ce i-ar fi pretins lui Sebastian Ghiţă 150.000 de euro drept taxă de protecţie.

Afaceristul mai are un dosar pe rol la Tribunalul Bucureşti. Cel al delapidării Petromservice, în urma căreia statul român ar fi pierdut peste 80 de milioane de euro 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sorin Ovidiu Vîntu s-a întors după gratii!