Antena Meniu Search
x

Sorina, o femeie care a învins cancerul la sân

Puterea exemplului spune mai mult decât o mie de cuvinte. Sorina a învins cancerul şi după şapte ani, reconstrucţia mamară i-a dat şansa să o ia de la capăt.

Vezi și

Acum vrea să arate lumii întregi că se poate, iar femeile cu mastectomie au dreptul să spere din nou. Cu ajutorul campaniei Observator "Alege să nu suferi", reconstrucţia mamară va fi plătită de stat.

Pe Sorina aţi cunoscut-o acum jumătate de an. Fără speranţă, închisă în universul ei, în camera şi în lumea în care nu se simţea privită altfel.

Atunci şi-a îndeplinit visul de a fi din nou femeie, odată cu reconstrucţia mamară. După ani grei de luptă cu cu ea însăşi şi cu mentalitatea oamenilor, a reuşit.

Atunci, doctorul Tiberiu Bratu din Timişoara a operat-o gratuit. Ca o dovadă că se poate şi că femeile cu mastectomie pot fi femei şi după cancer.

A fost ultima dată când a plâns. De atunci, viaţa a căpătat un nou sens, o nouă formă. O viaţă adevărată.

La fel ca Sorina, nouă mii de femei primesc anual acelaşi diagnostic şi se înscriu, involuntar, pe lista lungă a celor cărora boala le-a schimbat cursul vieţii şi le-a mutilat forma corpului.

În urma campaniei Observator "Alege să nu suferi", legea a fost schimbată printr-o ordonanţă de urgenţă, iar reconstrucţia mamară cu proteză din silicon va fi decontată de stat. Cel mai devreme, din toamna acestui an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Sorina, o femeie care a învins cancerul la sân