Antena Meniu Search
x

Dovlecelul african și tomata siriană, aclimatizate la staţiunea legumicolă din Buzău

În staţiunea legumicolă din Buzău, milioane de răsaduri sunt pregătite, în fiecare primăvară, să se transforme în legume perfecte pentru salată! Dovlecelul tomată african, tomata siriana, salata picantă sau spanacul urcător sunt doar câteva din recent aclimatizatele legume de la Buzău.

de Redactia Observator

la 20.03.2019, 18:06

Vezi și

În staţiunea legumicolă din Buzău, milioane de răsaduri sunt pregătite, în fiecare primăvară, să se transforme în legume perfecte pentru salată! Iar multe dintre ele sunt exotice. Dovlecelul tomată african, tomata siriana, salata picantă sau spanacul urcător sunt doar câteva din recent aclimatizatele legume de la Buzău. Şi cum preţurile nu sunt deloc prohibitive, cererea pentru legume este mare.

Cercetătorii din Buzău au adus în faţa cultivatorilor sortimente noi de legume, aclimatizate şi gata pentru a fi plantate în solariile sau pe câmpurile din ţară.

Multe din legumele puse în vânzare anul acesta sunt aclimatizate din locuri îndepăratate precum Africa.

Preţurile răsadurilor vor rămâne cele de anul trecut. Un fir de tomate siriene se vinde cu 1,30 lei, castravetele amar cu 1,5 lei, ardei gras şi iute cu 1 leu. Răsadurile plantelor recent aclimatizate se vând cu preţuri cuprinse între 1 şi 2 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Dovlecelul african și tomata siriană, aclimatizate la staţiunea legumicolă din Buzău