Antena Meniu Search
x

Șoseaua din munții Șureanu, reparată de proprietarii pensiunilor

Că nu stăm prea bine la capitolul drumuri reabilitate din ţara noastră o ştim prea bine. Ca să atragă turiştii în zona Şureanu, mai mulţi administratori de pensiuni şi cabane au reparat din banii lor un drum de patru kilometri.

de Redactia Observator

la 29.07.2020, 11:29

Vezi și
  • În Poarta Raiului există mai multe pensiuni şi cabane.
  • Mai mulţi proprietari au pus mână de la mână să repare drumul.

Au astupat gropile, au curăţat şanţurile şi au lăţit drumul pentru a putea înlătura iarna zăpada. Ca turismul să înflorească în zonă, singura variantă ar fi asfaltarea drumului.

Mai mulţi proprietari de pensiuni din Poarta Raiului au pus mână de la mână să repare drumul, aşa cum au putut, pe o distanţă de patru kilometri.

Daniel Sabau - investitor Domeniul Schiabil Sureanu: Am procedat la curăţarea şanţurilor şi a podeţelor şi la lăţirea lui acolo unde am avut posibilitate. Am adus criblură.

Iarna, drumul este aproape impracticabil. Administratorii spun că dacă ar fi modernizat ar avea record de turişti în plin sezon de schi.

Iacob Popa proprietar pensiune: Eu cred că ar creşte undeva la 80-90% faţa de cum e acum care e 20-30% ca şi procent.

În Poarta Raiului există mai multe pensiuni şi cabane. De acolo pornesc o serie de trasee extrem de interesante unde se găsesc şi multe obiective turistice. Însă, problemele de acces le dau bătăi de cap turiştilor.

Drumul care leagă Oaşa de Luncile Prigoanei, Poarta Raiului şi Domeniul Schiabil Şureanu, a intrat în anul 2020 în administrarea comunei Şugag şi astfel va putea fi mai uşor amenajat. Primarul speră ca din toamnă, - cel târziu - în iarnă să poată reabilita şoseaua. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Șoseaua din munții Șureanu, reparată de proprietarii pensiunilor