Antena Meniu Search
x

Cine sunt norocoşii cu cele mai multe libere de Paște

Europa este practic împărţită în două tabere în aceste zile. Nu vorbim de nivelul de trai, nici de impozite sau numărul de kilometri de autostradă. Ci de zilele libere pe care le primesc angajaţii în perioada Paştelui

Vezi și

Spania se află pe primul loc pentru că în unele regiuni oamenii stau acasă încă de joi. În total, patru zile libere de Paşti. E adevărat, aici intră şi Duminica Mare.

În restul Europei, salariaţii sunt împărţiţi în două tabere aproape egale: cei care stau trei zile şi cei care se mulţumesc numai cu două. În cele mai mari state din Uniune, Franţa, Germania şi Marea Britanie, angajaţii stau trei zile acasă. Dar în Italia, ţară foarte atentă la tradiţiile catolice, salariaţii lipsesc de la serviciu numai două zile. Grecii vor sta acasă trei zile, în timp ce bulgarii şi românii, numai două.

Din punct de vedere geografic, statele din est, foste comuniste, oferă în general doar două zile libere. Din 11 astfel de state, numai două, Letonia şi Slovacia au trei zile libere.

Mai trebuie să amintim şi un alt lucru inedit.Trei state, Portugalia, Malta şi Estonia au liber pe 18 şi 20 aprilie în timp în ce majoritatea statelor cu două zile libere nu se munceşte pe 20 şi 21 aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Cine sunt norocoşii cu cele mai multe libere de Paște