Antena Meniu Search
x

Special! A fi singur, alegere sau problemă

Orice om simte nevoia ca, din când în când, să fie singur şi să se gândească la ale lui! În acest caz, singurătatea este o opţiune şi nu e nimic de natură să ne îngrijoreze

Vezi și

Orice om simte nevoia ca, din când în când, să fie singur şi să se gândească la ale lui! În acest caz, singurătatea este o opţiune şi nu e nimic de natură să ne îngrijoreze

Problemele apar abia în momentul în care singurătatea este autoimpusă. Din varii motive. Pentru că partenerul de-o viaţă nu mai există, pentru că o carieră solidă contează mai mult decât o familie sau - pur şi simplu - pentru că persoana respectivă nu mai are niciun chef să socializeze cu nimeni. Toţi aceşti oameni trebuie să ştie un lucru: singurătatea îmbolnăveşte. Fizic!

În ceea ce priveşte persoanele de vârsta a treia accentuarea într-o formă sau alta a bolilor cornice de care, să spunem, ei deja suferă pentru că nemaiexistând surse de satisfacţie personală şi nemaiexistând inputuri de atitudine proactivă prin stimulare, oamenii ajung treptata, treptat să aibă un comprtament de renunţare, de izolare şi lucrul acesta afecteză tonusul şi rezistenţa.

De fapt, acesta este şi sfatul specialiştilor. Plimbările, interacţiunea cu cei din jur, întâlnirile cu prietenii, dar şi modul pozitiv de a gândi, vă împiedică să vă autoizolaţi.

Doar că singurătatea nu ţine cont de vârstă. Din cauză că a pus cariera pe primul plan, Răzvan a ajuns - la numai 32 de ani - să nu mai aibă viaţă socială.

Există şi cazuri în care singurătatea este pur şi simplu o alegere. Nu de alta, dar are şi părţi bune. Câteodată e bine să stăm departe de lumea dezlănţuită, pentru că astfel reuşim să ne punem gândurile în ordine şi să ne facem planuri de viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Special! A fi singur, alegere sau problemă