Antena Meniu Search
x

Special! Alexandra Marcu,"cea mai înaltă fetiţă din lume"

Are 16 ani şi s-a lansat deja primul documentar despre viaţa ei! Are 16 ani şi a cucerit vârfuri la care până şi alpiniştii experimentaţi doar visează. Dar cel mai important amănunt pentru noi... este româncă.

Vezi și

Alexandra Marcu sau "cea mai înaltă fetiţă din lume", cum este cunoscută de alpiniştii din toate ţările lumii, este şi eroina principală într-un film documentar despre aventurile ei şi despre vulcanii pe care i-a îmblânzit.

Pelicula despre viaţa adolescentei a fost realizată de o altă adolescentă - unul dintre cei mai tineri regizori din România.

Mama spunea că e un spiriduş al muntelui şi aşa am reuşit să urc pe culmile munţilor din România, povestește Alexandra.

Spiriduşul încă nu a apărut. Dar nici căutarea lui nu s-a terminat. La vârsta la care cei mai mulţi adolescenţi nu ştiu cum să vină cu picioarele pe pământ, Alexandra atinge cerul de pe cele mai înalte vârfuri ale lumii.

La un moment dat a pornit o furtună, ceaţă peste tot, nu vedeai nimic. Am avut cazul unui slovac care a murit.

Sunt aventuri reale, regizate de natură, care au fost materializate acum într-un film.

A fost greu şi să urc pe munte şi să joc într-un film, pentru că eram emoţionată la început, nu mă gândeam că o să se facă un film despre mine, despre noi.

Şi cine ar fi putut să regizeze aventura unei adolescente, dacă nu o altă adolescentă.

Eu am cunoscut-o pe Alexandra online şi am început să vorbim. Mi s-a părut o aventură ce merită povestită şi aşa s-a născut ideea filmului Evoluţii. Ea ajunge să se descopere pe sine şi să evolueze în această călătorie a ei pe munţi, spune Daria Hupov.

Filmările au început anul trecut, în Februarie, iar montajul peliculei a fost gata 8 luni mai târziu. Filmul surprinde şi cele mai periculoase momente din aventurile Alexandrei.

Părinţii i-au fost îngeri păzitori pe cele mai periculoase piscuri ale lumii. Au vrut ca fiica lor să trezească o întreagă generaţie.

Deja nu mai avem o eroină, avem două eroine, asta este mult blamata generaţie Facebook, iată ce scoate. Una escaladează.alta face un film, regizându-l de la un cap la altul. Pentru mine, asta e România pe care o văd, povestește Dan Marcu, tatăl Alexandrei.

O Românie care ştie ce vrea şi, mai ales, ştie cum să obţină acest lucru. Iar Alexandra a vrut să ajungă acolo unde nicio altă femeie nu a ajuns până acum. Pe cei mai mari 7 vulcani de pe toate continentele lumii. O provocare pe care Alexandra a descris-o în prima ei carte.

Ultimul vârf cucerit de Alexandra este Giluwe din Papua Noua Guinee şi se pregăteşte de cea mai periculoasă aventură de până acum: vârful Sidley din Antarctica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Special! Alexandra Marcu,"cea mai înaltă fetiţă din lume"