Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Anturajul se schimbă cu vârsta

Prietenii adevăraţi sunt ca diamantele. Rari şi preţioşi. Iar unde prietenul lipseşte, golul este umplut de un anturaj. Dar nu trebuie să uităm un lucru. Anturajul este unul de moment. Iar asta nu ne împiedică să-l schimbăm mai tot timpul.

Vezi și

Prietenii adevăraţi sunt ca diamantele. Rari şi preţioşi. Iar unde prietenul lipseşte, golul este umplut de un anturaj. Dar nu trebuie să uităm un lucru. Anturajul este unul de moment. Iar asta nu ne împiedică să-l schimbăm mai tot timpul.

Sătui de prietenii din copilărie, ne aliem cu cei din liceu, apoi îi preferăm pe cei din facultate. Odată intraţi în câmpul muncii, colegii de muncă le iau locul. Dar,de cele mai multe ori anturajul se pierde, şi rămânem doar cu un prieten bun lângă noi. Şi nu de puţine ori are patru picioare şi un nas umed.

Anturaj. Sau totalitatea oamenilor pe care îi avem, în mod constant, în jurul nostru. Dacă este să-i întrebăm pe părinţi, este un etern motiv de îngrijorare. Cine nu a auzit măcar odată în adolescenţă frază - Te-a schimbat anturajul. Oare cât este de adevărat?

Cu alte cuvinte, vrem nu vrem, anturajul ne influenţează comportamentul. Uneori, modificările sunt pe termen scurt. Alteori, deciziile ne pot urmări multă vreme.

Asta nu înseamnă că anturajul are numai efecte negative. Uneori, anturajul se leagă nu din rebeliunea adolescenţei, ci dintr-o pasiune comună. Cum este cazul acestor tineri.

La prima vedere poate părea o distracţie nevinovată. Însă aşa se aşează primele cărămizi ale unei viitoare cariere. Şi a unei prietenii care să reziste peste ani.

Dar, spre deosebire de un grup de prieteni apropiaţi sau de familie, anturajul se schimbă. Odată cu oamenii.

El poate să rămână uneori neschimbat sau cu mici schimbări. Alteori se schimbă pe măsură ce ciclul vieţii noastre se schimbă de la o etapă la alta şi atunci avem prietenii din liceu, prietenii din facultate, prietenii din armată, cum era la anumite generaţii, prietenii de la serviciu şi după aceea prietenii de familie, prietenii de vacanţe şi tot aşa.

Dar prea puţin contează de câte ori schimbăm anturajul. Important este să ştim cum să trecem peste acest pas al maturizării. Tocmai de aceea, indiferent de câte cunoştinţe, amici şi tovarăşi ai avea, prietenii adevăraţi îi numeri pe degete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Anturajul se schimbă cu vârsta