Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Special! Arhitectura Feng Shui

Misiunea expertului în Feng Shui nu va fi foarte complicată. Va trebui doar să-l lăsăm câteva minute ca să ne analizeze casa. În mod sigur este plină de energii negative, pentru că nu am ştiut să echilibrăm elementele Aer şi Apă.

de Redactia Observator

la 27.01.2014 , 21:19

Feng Shui este una dintre cele Cinci Arte Metafizice Chinezeşti. Iniţial nu avea nimic în comun cu designul interior. La început, maeştrii în Feng Shui stabileau amplasamentul mormintelor şi a altor clădiri importante ale comunităţii.

Însă, indiferent de destinaţia acestora, construcţiile aveau un element în comun: se ridicau doar acolo unde energiile erau bune.

Au constatat că energiile în care locuiesc au influenţe asupra destinului lor şi au identificat nouă tipuri de energii care corespund stelelor Carului Mare.

Vezi și

Sunt energii care trăiesc în zone active din orice spaţiu în care locuieşte sau munceşte omul şi energii care trăiesc în zone de relaxare, în dormitor spre exemplu.

Acum o să întrebaţi cum reuşeau chinezii să identifice energiile pozitive, în urmă cu 5 mii de ani. Iniţial se foloseau de cunoştinţele lor astronomice.

Ulterior, au inventat şi un instrument. Noi îl cunoaştem sub numele de busolă magnetică. Cu toate acestea, busola pentru Feng Shui e mult mai complicat. Vă spunem doar că, pe cadran, are 40 de cercuri concentrice cu tot soiul de informaţii.

Se numeşte Lo Pan.  Pornind de la măsurătorile cu acestă busolă, se aplică formule şi se identifică cele nouă energii, cum sunt ele dispuse în spaţiul locuit de om.

Cu ajutorul acestei busole speciale - căreia i se mai spune şi "Cadranul Raiului" - specialistul în Feng Shui poate să ne spună clar din ce cauză avem probleme pe toate planurile.

În Feng Shui, cea mai importantă încăpere a casei este dormitorul. Acolo dormim şi tot acolo suntem vulnerabili în faţa energiilor negative.

Patul nu este bine aşezat. Este pe o energie a conflictelor. Motiv pentru care cine doarme aici nu se odihneşte foarte bine şi intră uşor în relaţii conflictuale. Soluţia este să mutăm acest pat pe peretele opus.

Dacă patul nu poate fi mutat sub nicio formă, există - totuşi - o modalitate de a anihila energiile rele.

Trei bambuşi puşi într-un pahar cu apă. Energia conflictelor, a certurilor, a scandalurilor este energie de metal şi este condumată de lemn şi de apă. Metalul se consumă tăind lemnul şi dând naştere apei.

În plus, trebuie să fim extrem de atenţi la culoarea perdelelor.

Perdelele au fost schimbate în această cameră. Erau nişte perdele mov care activau energia negativă a bolilor.

Noile perdele au nevoie de o mână de ajutor pentru a-şi face treaba.

Pentru a accentua şi pentru a amplifica remediul am pus aici pe pervaz, nişte monede chinezeşti din metal în număr de şase. Aduc o îmbunătăţire a stării de sănătate.

După ce dormitorul a fost rezolvat, trebuie însănătoşit şi livingul.

În living este activă energia prosperităţii frecvente pe care am amplificat-o prin pisică, Manechin Eco. Este o pisică din cultura japoneză însă o folosim pentru că ea activează energia prin această mânuţă care merge neîncetat.

Dar să nu uităm de culorile din living.

Culorile sunt foarte bune. Sunt culori de pământ: portocaliu, maro, bej. Culorile amplifică energia armoniei umane.

Foarte importantă este şi intrarea în apartament, care - în cazul nostru - nu e deloc prietenoasă.

La intrare în apartament este energia metalului, energia stelei zburătoare şase, care aduce probleme cu actele, bărbatul din casă nu prea stă pe acasă sau lipseşte cu desăvârşire. Ca remediu avem de asemenea trei bambuşi în apă.

Dar să nu credeţi că - odată instalaţi aceşti activatori de energii bune - vor rămâne acolo pentru totdeauna.

Nu de alta, dar după un timp vor începe să atragă energiile rele. Ce înseamnă acest lucru? Că va trebui periodic să ne chemăm expertul în Feng Shui pentru o nouă reparaţie capitală.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Special! Arhitectura Feng Shui