Antena Meniu Search
x

Special! Avocado e gustos și sănătos

Fructul avocado este plin de grăsimi benefice, care reduc aşa-numitul "colesterol rău". În plus, avocado mai conţine şi alţi nutrienţi, care luptă împotriva procesului de îmbătrânire.

Vezi și

Fructul avocado este plin de grăsimi benefice, care reduc aşa-numitul "colesterol rău". În plus, avocado mai conţine şi alţi nutrienţi, care luptă împotriva procesului de îmbătrânire.

De fapt, avocado este singurul fruct care conţine absolut toţi nutrienţii. Este foarte bogat în Omega 3, dar şi în vitamina E, despre care se ştie că întârzie îmbătrânirea organismului atât în interior, cât şi în exterior.

Iar dacă nu găsiţi un avocado copt, atunci cumpăraţi unul mai verde şi păstraţi-l acasă într-o pungă de hârtie. În câteva zile va fi numai bun. Doar că şi atunci când vine vorba despre acest fruct exotic, românii se împart în două categorii. Unii care nu pot trăi fără el şi alţii care nu l-au gustat vreodată, de teamă că nu le va plăcea.

Dieta cu avocado reduce grăsimile din sânge vinovate pentru declanşarea bolilor cardiace, dar ajută şi la o bună funcţionare a sistemului nervos şi muscular datorită conţinutului său bogat în magneziu.

Iar când vine vorba despre preparare, variantele sunt nenumărate. De exemplu, puteţi prepara piept de pui la cuptor cu cremă de brânză şi guacamole, un sos mexican care are la bază avocado. Iar pe cât de complicat se numeşte, pe atât de uşpr se prepară.

Pieptul de pui se păstrează cu tot cu piele şi se prăşeste câteva minute în uleiul bine încins. După care se face un sos cu cremă de brânză de vaci şi ardei iute, miere şi oregano, toate condimentate cu sare şi piper. Apoi se unge pieptul de pui cu toata compoziţia pregătită şi se introduce la cuptor pentru 10 minute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Special! Avocado e gustos și sănătos