Antena Meniu Search
x

Special! Un nou trend: Bijuterii din orice nu se aruncă

De câţiva ani, orice poartă numele de "handmade" e la mare căutare! Indiferent că vorbim despre broderii, despre mobilă, genţi sau pantofi, dar mai ales de bijuterii

Vezi și

De câţiva ani, orice poartă numele de "handmade" e la mare căutare! Indiferent că vorbim despre broderii, despre mobilă, genţi sau pantofi, dar mai ales de bijuterii

Bijuteriile din materiale reciclate pot fi făcute din absolut orice. "Sunt multe materiale pe care le avem prin casă şi pe care de obicei le aruncăm. Începând de la sticlele de apă sau de suc până la cutii de mâncare, de unică folosinţă, chiar pahare de unică folosinţă, dopurile de plută de la vin de obicei. Am folosit cutiile de bere sau energizant sau sucuri", spune Andreea Sebe, artist handmade.

Un concept inedit, dar nu mai puţin atractiv. Nicăieri nu veţi mai întâlni un amestec eclectic de materiale banale, care să dea atât de bine împreună.

Pentru doamnele care iubesc bijuteriile, dar nu vor să mai cheltuiască atât de mulţi bani pe ele, confecţionarea acestora poate fi distractivă. Nu au nevoie decât de nişte materiale vechi, puţin timp şi îndemânare.

Dar mai bine să vedem in materialul de mai sus cum se confecţionează un model pentru cercei sau pentru un pandantiv. Nu aveţi nevoie decât de câteva bucăţi de ziar pe care să le împăturiţi în formă de triunghi şi să le impregnaţi cu un lipici uşor. Nu le lăsaţi să se usuce. Cu mănuşi în mâini, rulaţi-le şi împletiţi-le bine. Următorul pas este să le îndoiţi, să le prindeţi la capăt cu un cleşte şi să le daţi o formă. După care lăsaţi-le la uscat în soare. După ce s-au uscat, nu mai este nevoie decât să le daţi o culoare şi să le puneţi tortiţele de la nişte cercei mai vechi, pe care nu îi mai folosiţi. Acum aveţi nişte bijuterii noi, ieftine şi de mare efect.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Special! Un nou trend: Bijuterii din orice nu se aruncă