Antena Meniu Search
x

Special! Cele mai scumpe mașini din lume

Aşa cum unii oameni sunt capabili să investească enorm într-o casă, tot aşa există persoane care nici nu clipesc atunci când trebuie să dea o avere pe o maşină. Iată care sunt cei mai scumpi bolizi din lume

Vezi și

 Aşa cum unii oameni sunt capabili să investească enorm într-o casă, tot aşa există persoane care nici nu clipesc atunci când trebuie să dea o avere pe o maşină. Iată care sunt cei mai scumpi bolizi din lume.

Atunci când auzim că un om cu bani a dat un milion de dolari pe o vilă enormă, cu piscină, cu teren de tenis şi helioport, parcă nu facem ochii atât de mari! În schimb, când auzim că a dat aceeaşi sumă, dacă nu chiar de 3-4 ori mai mult, pe o maşină, rămânem fără cuvinte. Da, există oameni care îşi permit acest lucru, aşa că nu este de mirare că producătorii de maşini de lux se întrec în a prezenta modele din ce în ce mai fanteziste.

Pe locul al cincilea figurează Lamborghini Sesto Elemento, cu un preţ de 2.200.000 de dolari. Bolidul este confecţionat din fibră de carbon, ceea ce îi scade considerabil din greutate. Cu doar 999 de kilograme, Lamborghini Sesto Elemento este cea mai uşoară maşină realizată de celebrul producător. Autovehicului atinge suta de kilometri în doar 2,5 secunde. În ceea ce priveşte interiorul, acesta este minimal, cu foarte puţine elemente de confort.

Pe poziţia a 4-a se află Ferrari F60 America, în valoare de 3.200.000 de dolari. Maşina ajunge la suta de kilometri în 3 secunde. Ferrari F60 America este exact pe gustul americanilor. Este decapotabilă şi spectaculoasă, în special datorită inserţiilor de aluminiu, care îi dau o formă aerodinamică. Pentru că vorbim despre o ediţie aniversară, Ferrari F60 America a fost realizat în doar 10 exemplare.

Am ajuns la podium, unde - pe locul al 3-lea - figurează Bugatti Veyron Mansory Vivere, care costă - nici mai mult, nici mai puţin - de 3.400.000 de dolari. La momentul lansării, modelul a fost puţin criticat din cauză că nu are un aspect mai agresiv al botului. Însă a compensat prin prezenţa unor elemente de carbon care i-au asigurat forma aerodinamică. Posibil să fi contat şi mulţimea de leduri prezente nu doar în interiorul maşinii, ci şi în exterior.

Pe locul al doilea tronează o maşină care seamănă cu o navă spaţială. Se numeşte Lykan Hypersport şi costă tot 3.400.000 de dolari. De ce a primit medalia de argint, deşi are acelaşi preţ cu maşina clasată pe locul al treilea? Pentru că este primul bolid de acest fel produs în Orientul Mijlociu. Motiv pentru care are rama farurilor încrustată cu diamante. Desigur, acestea pot fi schimbate cu safire sau rubine, în funcţie de dorinţa cumpărătorului.

Primul loc şi medalia de aur revine superbei maşini Lamborghini Veneno Roadster, care poate fi achiziţionată contra sumei de 4.500.000 de dolari. Până acum, producătorul italian a realizat doar 9 exemplare ale bolidului cu interior de carbon. Lamborghini Veneno Roadster atinge maximum 356 de km/h şi ajunge la suta de kilometri în 2,9 secunde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Special! Cele mai scumpe mașini din lume