Antena Meniu Search
x

Special! Cetatea ţărănească de la Saschiz mai este denumită şi Cetatea Uriaşilor

Izolată de Saschiz, cetatea ţărănească pare să vegheze în continuare de pe dealul abrupt pe care a fost construită. Istoria spune că saşii din şapte comune au ridicat-o pentru a se apăra de popoarele migratoare

Vezi și

 Izolată de Saschiz, cetatea ţărănească pare să vegheze în continuare de pe dealul abrupt pe care a fost construită. Istoria spune că saşii din şapte comune au ridicat-o pentru a se apăra de popoarele migratoare.

O altă legendă legată de cetatea Uriaşilor vorbeşte de un tunel secret folosit de oameni în cazul unei invazii. Una dintre fântânile din Saschiz ar fi fost de fapt ieşirea unei galerii de evacuare care ducea până în biserica din cetate.

Din fericire, nici tunelul şi nici turnurile de apărare nu au fost folosite. Zona Saschizului a fost ferită de invadatori. Poate de aceea cetatea a rezistat până azi. Dar nu în forma iniţială. Anii '60 au marcat începutul declinului.

Astăzi, din cele şapte turnuri ale cetăţii, doar cinci mai stau în picioare. Deşi structura încă rezistă, este nevoie ca cetatea să fie restaurată. Autorităţile locale încearcă deja să obţină finanţare europeană pentru a începe lucrările.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Special! Cetatea ţărănească de la Saschiz mai este denumită şi Cetatea Uriaşilor