Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Ciocolata este mult mai bună decât sărutul

Cercetătorii britanici susţin fără să clipească faptul că ciocolata este mult mai bună decât sărutul.

Vezi și

 Presupun că aţi remarcat că, în toate comediile romantice, când eroina are probleme în dragoste, primul lucru e să se repeadă în frigider, de unde să-şi ia cea mai mare cutie cu îngheţată de ciocolată sau cea mai mare cutie cu bomboane de ciocolată. Bineînţeles, alături trebuie să aibă şi mormanul cu batiste din hârtie.

Trecând peste aceste tipare hollywoodiene, întrebarea rămâne: de ce ciocolată? De ce nu căpşuni, de ce nu vanilie? Bine, e unanim recunoscut faptul că ciocolata produce endorfine, deci automat ne simţim mai fericiţi. Dar ne vindecă de problemele în amor? Răspunsul vine de la oamenii de ştiinţă din Marea Britanie.

Cercetătorii britanici susţin fără să clipească faptul că ciocolata este mult mai bună decât sărutul. Chiar dacă pare complet deplasat să înlocuieşti un gest de afecţiune cu ceva dulce, oamenii de ştiinţă din Marea Britanie şi-au finalizat studiul pe baza unor măsurători. Şi aşa au ajuns la concluzia că ciocolata stimulează de patru ori mai mult inima şi creierul decât un sărut.

Mai mult, savanţii britanici spun că nici cele mai pasionale săruturi nu produc în organism efecte similare cu cele generate de ciocolata neagră.

Ciocolata creşte secreţia de serotonină şi luptă serios împotriva decepţiilor şi a stărilor nervoase. Mai mult, afirmă cercetătorii britanici, foarte multe femei spun că ciocolata le oferă aceeaşi plăcere ca şi sexul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Ciocolata este mult mai bună decât sărutul