Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Ciocolata, pe cale de dispariţie

Oamenii de ştiinţă americani au făcut o listă apocaliptică, în care figurează alimente care vor dispărea în următorii 20 de ani.

Vezi și

 Adorăm ciocolata, deşi - uneori - o considerăm un adevărat blestem! Şi asta pentru că nicio cură de slăbire nu-ţi recomandă consumul de prăjituri, bomboane sau îngheţată. Dar ce mai contează, atât timp cât dulciurile pe bază de cacao ne fac fericiţi. Indiferent de vârstă!

Cercetatorii spun ca - în curând - ingredientul magic va dispărea de pe faţa Pământului. Desigur, ne referim la cacao. Explicaţia nu e complicată şi are o legătură directă cu încălzirea globală.

Culturile de cacao sunt afectate de lipsa de precipitaţii, dar şi de bramburirea anotimpurilor. De altfel, acest lucru se simte şi în România, unde primăvara a ajuns să semene cu o toamnă târzie. Dar să revenim la cacao.

Aşadar, în câţiva ani, am putea să nu mai vedem pătrăţică de ciocolată. Şi poate nu e prematur să ne gândim cu ce am putea să o înlocuim.

Într-adevăr, e complicat să găseşti un înlocuitor perfect pentru ciocolată. Mai ales că nu e doar un "ceva dulce" pe care îl mâncăm pentru că ne place. Tocmai de aceea, maestrul ciocolatier refuză să accepte că, la un moment dat, nu va mai fi sâmbure de cacao pe lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Ciocolata, pe cale de dispariţie