Antena Meniu Search
x

Special! Cu ce mâncare se asociază berea

Cum marchează românul orice sărbătoare de vară? Cu mici şi bere, normal! Desigur, micii pot fi înlocuiţi cu cotlete de porc sau cârnaţi. Însă berea e de neînlocuit. Că e la sticlă, că e la cutie sau la pet, berea nu lipseşte de la nicio petrecere

Vezi și

Cum marchează românul orice sărbătoare de vară? Cu mici şi bere, normal! Desigur, micii pot fi înlocuiţi cu cotlete de porc sau cârnaţi. Însă berea e de neînlocuit. Că e la sticlă, că e la cutie sau la pet, berea nu lipseşte de la nicio petrecere

Pusă în contextul potrivit, alături de preparatele potrivite, berea poate avea fineţea unui vin vechi. Trebuie doar să ştiţi cum să asociaţi mâncarea cu tipul de bere. Şi chiar dacă vi se pare bizar, există oameni care ştiu precis ce alimente merg cu berea brună, cu berea blondă sau cu berea foarte tare.

Aşa cum vinul roşu merge de minune cu o friptură de porc sau de vită, vinul alb merge perfect cu peştele, fructele de mare şi deserturile.

Blondă, brună, neagră. Fiecare dintre ele are gustul, tăria ei specifică şi, aceste calităţi nu pot fi irosite pe orice. În general, o bere uşoară, blondă, light, că e superioară, că e filtrată, nefiltrată, pasteurizată, merge cu nişte preparate albe, cu sosuri de tip alb, cu carne albă, cu carne de pui, de curcan, de iepure, de peşte.

De asemenea, berea poate fi folosită la marinarea produselor respective şi merge chiar şi cu fructe de mare. Berea brună se potriveşte de minune cu carnea roşie, gătită puţin mai crud. Românii, însă, au o cu totul altă părere. Mai ales dacă, la un moment dat, au avut o experienţă nefericită cu berea brună.

Nici de tradiţionala combinaţie de mici cu bere nu sunt cu toţii foarte încântaţi.

Pentru persoanele amatoare de bere mai tare, mai deosebită, o variantă ar fi berea neagră, olandeză sau irlandeză. Iar cunoscătorii ştiu exact ce fel de mâncare merge la ea, astfel încât experienţa culinară să fie una deosebită.

Trebuie ţinut cont că dulcele va diminua amăreala berii, la fel cum gustul sărat al covrigeilor şi alunelor vor reliefa gustul amar al băuturii. Esenţial este ca berea să nu eclipseze vreodată preparatul cu care o asociem. Scopul băuturii este să completeze gustul mâncării, nu să-l anuleze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Special! Cu ce mâncare se asociază berea