Special! Epuizarea de după o masă copioasă se numeşte somnolenţă postprandială
Somnolenţa care ne cuprinde după ce mâncăm depinde foarte mult de felul în care ne alimentăm. Şi aici ne referim la tipul de mâncare, ingredientele care se asociază, modul în care a fost preparată şi ora la care este consumată
Somnolenţa care ne cuprinde după ce mâncăm depinde foarte mult de felul în care ne alimentăm. Şi aici ne referim la tipul de mâncare, ingredientele care se asociază, modul în care a fost preparată şi ora la care este consumată
V-aţi întrebat vreodată de ce, după o masă copioasă, vă simţiţi epuizaţi? Da, ştim cu toţi că toată energia organismului se focalizează spre digestie, dar oare acesta să fie singurul motiv?
Cu siguranţă nu, spun nutriţioniştii, care i-au dat şi un nume acestei stări de sfârşeală care cuprinde pe oricine a mâncat mult mai mult decât era cazul. Dar, pentru că denumirea ştiinţifică era mult prea complicată, specialiştii au botezat-o din nou. I-au spus "coma omului îmbuibat".
Bine, nu are nimic în comun cu o comă tipică, însă nutriţioniştii s-au gândit că, folosind un nume dur, îi vor determina pe mâncăcioşi să-şi schimbe obiceiurile alimentare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰