Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Fumatul schimbă gustul alimentelor

Dependenţii de ţigări nu pot fi convinşi să se lase de fumat decât în condiţii extreme. Ori le spun medicii că, dacă mai continuă, vor muri. Ori partenerii le spun să aleagă între ei şi ţigări.

Vezi și

 Pe pachetele de ţigări, la televizor, chiar şi în reviste ni se spune, cât se poate de clar, că fumatul ne afectează sănătatea.

Cu toate acestea, puţini fumători sunt convinşi să renunţe la ţigară doar pentru nişte amărâte de mesaje venite din partea altora. Dar nu numai sănătatea are de suferit.

Cât se poate de adevărat, spun nutriţioniştii. Tutunul afectează papilelel gustative. Se formează un fel de pătură la nivelul acestora, iar, in final, gustul adevărat al mâncării este modificat.

Gustul lactatelor, al băuturilor carbogazoase, dar şi al citricelor sunt diferite de la fumător la nefumător. Şi nu numai.

Ba dimpotrivă. Nu numai că ne adăugăm nişte ani, iar calitatea vieţii este net superioară, dar parcă simţurile sunt răsfăţate de adevăratul gust al mâncării.

De fapt, toate alimentele pot avea gustul iniţial. Trebuie doar să renunţăm la fumat. Aşadar speranţă există chiar şi pentru aceaia care vor să işi aducă aminte de gustul mâncării de altădată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Fumatul schimbă gustul alimentelor