Antena Meniu Search
x

Special! În castelul baronesei din Satu Mare a rămas legenda

Odinioară, cea mai puternică femeie din Satu Mare avea castelul ei. O clădire barocă, înconjurată de copaci seculari. Cu zmei sculptaţi în alamă, care o protejau de rău. Odinioară, în castelul care fura priviri, şi baroneasa încânta inimile oricui o întâlnea

Vezi și

Odinioară, cea mai puternică femeie din Satu Mare avea castelul ei. O clădire barocă, înconjurată de copaci seculari. Cu zmei sculptaţi în alamă, care o protejau de rău. Odinioară, în castelul care fura priviri, şi baroneasa încânta inimile oricui o întâlnea. 

Stăpânea mii de hectare. Iubea să citească şi să se plimbe printre sutele de arbori de pe moşie. Şi mai ales, iubea liniştea. Iar când a simţit că nu o mai poate avea, a plecat. În cel de-al Doilea Război Mondial, s-a retras din calea soldaţilor ruşi într-o casă ţărănească.

Ocupat în timpul războiului, castelul şi împrejurimile au fost distruse. Iar baroneasa a pierdut tot. Pentru 11 ani, a locuit în casa modestă a servitoarei, tot sperând să se întoarcă în castelul unde zmeii din alamă speriau spiritele rele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Special! În castelul baronesei din Satu Mare a rămas legenda