Special! Instrumentele muzicale ne fac deştepţi

Publicat: 04.05.2015, 20:12.
Actualizat: 04.05.2015, 20:21

Dacă o chitară ar putea vorbi, ar spune că toţi cei care au atins-o sunt oameni inteligenţi, disciplinaţi şi creativi! Dar, pentru că instrumentele nu pot rosti cuvinte, o spun cei care ştiu precis despre ce este vorba: artiştii şi oamenii de ştiinţă

Dacă o chitară ar putea vorbi, ar spune că toţi cei care au atins-o sunt oameni inteligenţi, disciplinaţi şi creativi! Dar, pentru că instrumentele nu pot rosti cuvinte, o spun cei care ştiu precis despre ce este vorba: artiştii şi oamenii de ştiinţă.

Acordurile, ciupitul corzilor, bătăile metronomului nu fac decât să dezvolte intelectul celor care studiază acest instrument. Mai mult, experţii spun că există dovezi clare şi în cazul copiilor, care scapă de dependenţa de jocuri video sau televizor. Asta nu înseamnă că dacă vă apucaţi de chitară veţi deveni pe loc urmaşii lui Einstein sau veţi ajunge staruri ale muzicii rock. Dar, în mod sigur, veţi fi centrul atenţiei în clipa în care o să le cântaţi ceva prietenilor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.