Antena Meniu Search
x

Special! Insula de smarald, magnet pentru turiști

Fără îndoială, criza din Grecia este subiectul momentului. În presa internaţională apar tot felul de materiale din care aflăm că în ţara elenă magazinele au rămas fără produse, benzinăriile fără combustibil şi hotelurile fără turişti

Vezi și

Fără îndoială, criza din Grecia este subiectul momentului. În presa internaţională apar tot felul de materiale din care aflăm că în ţara elenă magazinele au rămas fără produse, benzinăriile fără combustibil şi hotelurile fără turişti. 

Una dintre cele mai frumoase destinaţii din Grecia este Corfu, supranumită Insula de smarald. Frumuseţea insulei are ecouri istorice pentru că acolo Împărăteasa Sissi a imperiului Austro Ungar şi-a construit un palat, iar Corfu este locul unde se spune că ar fi naufragiat Ulise. Nu e de mirare că insula este considerată un colţ rupt din rai şi aruncat pe pământ.

Corfu este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia. Se află în Nordul Mării Ionice şi este un paradis plin de plantaţii de măslini, portocali, lămâi. Tot acolo cresc şi mândrii chiparoşi.

Corfu este cea mai verde insulă a Greciei. Asta înseamnă că acolo plouă destul de des chiar şi în luna mai, drept urmare perioada ideală pentru a merge în concediu este începând cu jumătatea lunii iunie.

Insula nu are mai mult de 613 kilometri pătraţi, dar pe cât este mică, pe atât este de fascinantă.

Unul dintre cele mai frumoase staţiuni din corfu este Kassiopi. Este un sat pescăresc aflat în Nord Estul insulei şi este înconjurat de plaje superbe, iar unele dintre ele sunt incluse în rezervaţiile naturale ale Greciei

Plajele din Kassiopi, formate dintr-un amestec de pietre albe şi nisip, sunt scăldate în ape turcoaz.

Dacă vreţi să descoperiţi plajele rând pe rând închiriaţi un atv şi plecaţi la plimbare. Pentru 24 de ore veţi plăti 35 de euro şi vă garantez că merită fiecare cent. În plus cu atv-ul veţi avea acces şi în zona de munte unde puteţi face off road.

O altă staţiune renumită pentru frumuseţea plajelor ei este Paleokastritsa.

Oraşul se află la aproximativ o oră distanţă de capitala insulei.

Capitala insulei Corfu este dominată de Fortăreaţa Veneţiană. Biletul de intrare costă 4 euro şi in afară de monumentele istorice vechi pe care le puteţi admira, fortăreaţa oferă şi o panoramă superbă de 360 de grade asupra oraşului.

Pentru cumpărături şi cel mai bun souvlaki mergeţi vis a vis de fortăreaţa în zona numită Esplanada. Aici accesul se face doar pietonal pentru că este plin de magazine şi taverne.

În oraşul Corfu nu rataţi magazinele cu încălţăminte tradiţională grecească. Sandalele sunt lucrate din piele moale de cea mai bună calitate, sunt foarte comode şi vă garantez că sunt foarte rezistente. Preţul este un chilipir. O pereche de sandate costă aproximativ 30 de euro.

Printre cele mai importante obiective turistice din insula Corfu se numără palatul împărătesei Sissi, pe care aceasta l-a dedicat eroului grec Ahile şi satul fantomă Perithia, care are o vechime de aproape 600 de ani.

Una dintre cele mai frumoase excursii pe care o puteţi face de pe insula Corfu este croaziera de o zi în care veţi vizitat insula Paxos şi oraşul Parga. Ambele sunt deosebit de frumoase şi amintesc de dominaţia veneţiană prin faptul că par să fie frânturi din celebrul oraş italian.

În Paxos apa este asemănătoare celei din Caraibe. Despre această insulă se spune că este cea pe care Poseidon a creat-o pentru soţia sa Amfitrite. Parga vă transpune într-o lume de poveste cu străzile înguste şi clădirile multicolore dispune în formă de amfiteatru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Special! Insula de smarald, magnet pentru turiști