Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Jocurile țin mintea sănătoasă

Jocurile şi jucăriile sunt esenţiale pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil! Iar asta începe încă din momentul în care cel mic e în stadiu de bebeluş.

Vezi și

 Jocurile şi jucăriile sunt esenţiale pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil! Iar asta începe încă din momentul în care cel mic e în stadiu de bebeluş.

Jocurile sunt instrumentele prin care, de la vârste fragede, începem să descoperim lumea. Ele au o importanţă vitală pentru noi, pentru că - în primă etapă - ne ajută să ne coordonăm gesturile. Iar în timp, ne dezvoltă logica, dar şi imaginaţia.

În ultimii ani, însă, copiii preferă să se joace singuri, pe telefoane şi tablete. Astfel că este destul de dificil să-i găseşti pe cei mici alergând prin parcuri sau chiar jucând şah.

Dar şahul nu trebuie neapărat jucat cu un partener real. Jocurile logice au o influenţă cât se poate de bună asupra celor mici. Şahul, chiar şi tablele, sunt - în realitate - jocuri de strategie, în care trebuie să anticipezi mişcările adversarului şi să faci rapid calcule matematice.

Totuşi, nu toţi copiii sunt atraşi de şah, dar asta nu înseamnă că jocurile lor sunt mai puţin importante. Sau mai puţin folositoare dezvoltării lor intelectuale. Însă nu doar copiii au de câştigat de pe urma jocurilor. Acestea sunt foarte bună şi pentru adulţi, mai ales atunci contribuie la păstrarea şi chiar îmbunătăţirea memoriei.

Asta nu înseamnă că adulţii nu se pot juca şi pe computer. Desigur, jocurile cu împuşcături nu intră în categoria celor care ajută la ceva. Dar cele care îţi cer să rezolvi ceva într-o limită de timp te obligă să iei deciziile perfecte în câteva fracţiuni de secundă. Iar jocurile în care trebuie să cauţi obiecte pe care să le foloseşti în anumite situaţii îţi dezvoltă atenţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Jocurile țin mintea sănătoasă