Antena Meniu Search
x

Special! Legenda uriașilor din Botoșani

Nu toată lumea crede însă că legendele sunt doar fabulaţii. Într-un sat din Botoşani, oamenii sunt convinşi că au existat uriaşi. Exact ca aceia din poveşti. Convingerea lor pleacă de la nişte movile uriaşe de pământ, apărute de nicăieri în câmpie.

Vezi și

 Pentru noi, uriaşii există doar în cărţile de poveşti. Există însă un loc în ţara noastră, unde oamenii sunt convinşi că uriaşii sunt cât se poate de reali. Mai exact, au fost, dar au dispărut cu timpul.

Pentru noi sunt basme. Pentru oamenii din localitatea botoşeneană Corjăuţi e istorie. Una spusă din generaţie în generaţie, din cele mai vechi timpuri. Au şi dovezi. Unele care nu pot fi trecute cu vederea. La propriu.

Movila ar fi de fapt un mormânt de uriaş. Legendele locale spun că uriaşii erau locuitori ai acestor părţi. Mulţi ar fi fost ucişi chiar de oameni, care se săturaseră ca giganţii să le distrugă stânele şi să le fure proviziile. Alţii spun că uriaşii s-au stins din motive necunoscute.

De fapt, spun arheologii, oamenii nu sunt departe de adevăr. Movilele uriaşe apărute parcă din senin chiar au servit drept morminte. Dar nu pentru uriaşi.

Astfel de movile sunt răspândite pe tot teritoriul Moldovei. Şi chiar dacă oamenii de ştiinţă le consideră doar nişte morminte colosale, ridicate pentru căpeteniile de trib şi marii războincii, oamenii rămân la părera lor. Că undeva, în vremuri îndepărtate, uriaşii au umblat pe aceste meleaguri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Special! Legenda uriașilor din Botoșani