Antena Meniu Search
x

Special! Meșterul din București care repară stilouri

Pentru că până nu demult, stiloul cu care te semnai era un semn al statului social. Însă tehnologia a făcut ca aceste unelte de scris să fie depăşite. Partea bună este că încă mai există meşteri care ştiu să repare stilouri

Vezi și

Pentru că până nu demult, stiloul cu care te semnai era un semn al statului social. Însă tehnologia a făcut ca aceste unelte de scris să fie depăşite. Partea bună este că încă mai există meşteri care ştiu să repare stilouri

În Bucureşti, cel puţin, există un astfel de atelier. Proprietarul său se intitulează - cu mândrie - Ultimul Mohican.

Dar a fost o vreme însă în care stilourile erau nelipsite. Din penarul elevilor, din buzunarul interior al sacoului, din poşetă, din servietă. Cam tot pe atunci Ferdinand Tvers intra în lumea stilourilor.

Meşterul, care-şi spune cu un zâmbet amar Ultimul Mohican al stilourilor, este într-adevăr ultimul dintr-un lung şir de meşteri care şi-au trăit viaţa aplecaţi deasupra bancului de lucru. Lucrând cu migală pentru a reda viaţă stiliurilor. De la cele mai banale până la cele mai importante.

După Revoluţie, piaţa stilourilor a scăzut. Pixurile, mult mai uşor şi mai ieftin de produs, au invadat piaţa. Apoi, tehnologia a înlocuit aproape în totalitate scrisul. Aşa că meşterul a trebuit să se adapteze. Aşa a ajuns să repare şi brichete mai speciale.

Bineînţeles, cei care îşi permit brichete de colecţie, nu prea le folosesc. La fel cum se întâmplă şi cu stilourile. Dar domnul Tvers nu renunţă. Aşa că în fiecare zi merge în micul său atelier şi lucrează. Chiar dacă ştie că tehnologia îl va înlocui într-o zi, nu prea îndepăratată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Special! Meșterul din București care repară stilouri