Antena Meniu Search
x

Special! Nervii în exces ne îmbolnăvesc

Oamenii de ştiinţă au descoperit că stările de nervi nu doar că ne pot ruina viaţa socială sau cariera, dar ne şi îmbolnăvesc.

Vezi și

 De când e lumea şi pământul, oamenii se enervează. Unora li se pare că problemele ce îi privesc sunt - evident - cele mai grave din lume. Alţii sar până la tavan din orice chestie minoră. Există însă şi oameni care tratează lucrurile cu calm. Asta pentru că ştiu că nu e cel mai bun lucru să iei decizii sub imperiul nervilor.

La nivel psihologic în momentul în care ne enervăm sau trăim intens emoţii fie pozitive dar mai ales negative, câmpul conştiinţei noastre se îngustează şi atunci nu mai gândim bine. Dar pentru aceşti nervi necontrolaţi există întotdeauna şi un motiv.

Totuşi, este bine să învăţăm să luăm lucrurile cu calm. Altfel ne-am putea trezi cu probleme serioase de sănătate. Când suntem în continuu sub presiune, suntem stresaţi, suntem nervoşi descărcăm foarte mult cortizol care rămâne în sânge şi care provoacă tot felul de neajunsuri până la disfuncţii.

Dar acestea nu sunt singurele motive pentru care nu ar trebui să ne enervăm. Din cauza unei crize de nervi, ne-am putea pierde prietenii sau partenerii. Nu toată lumea e capabilă să accepte un "Iartă-mă!" şi să reînceapă o relaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Special! Nervii în exces ne îmbolnăvesc