Antena Meniu Search
x

SPECIAL! O şcoală arsă din temelii şi nicio soluţie

O şcoală arsă din temelii este metafora perfectă pentru sistemul de învătământ românesc. Doar că povestea pe care urmează să o urmăriţi este mai mult decât atât. Este un caz real, în România lui 2014.

Vezi și

Şcoala gimnazială din comuna Icuşeşti, Neamţ, a fost ridicată din fonduri de la Banca Mondială. Şi a fost pusă la pâmânt şi mistuită de un foc iscat din senin. Cei aproape 150 de elevi ai şcolii nici nu au avut timp să se acomodeze cu dotările moderne, că au şi fost nevoiţi să se mute în altă parte. Mai precis, într-o şcoală improvizată.

Şi-au pus sufletul şi inocenţa copilăriei în clasa care, câteva ore pe zi, le era casă. Şi-au plecat, liniştiţi, în vacanţa de Sărbători. Dar, cum povestea noastră nu este cu final fericit, totul s-a dus de râpă cu o zi înainte de începerea şcolii. Era duminică. Şi şcoala lor modernă, şi clasa lor frumos decorată, totul s-a făcut scrum.

Cei 129 de şcolari şi preşcolari din Icuşeşti învaţă într-un gimnaziu improvizat în vechea fostei şcoli. Chiar lângă ruinele carbonizate ale celei care ars. În urma apelului disperat, au primit 50 de bănci. Dar spaţiul e mult prea mic pentru ei. Aşa că învaţă în schimburi.

De ce a ars clădirea nu s-a stabilit nici până în ziua de astăzi. Singura certitudine pe care o are primarul este că o altă şcoală nu va fi construită prea curând. Iar de reconstruit nici nu se poate pune problema.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! O şcoală arsă din temelii şi nicio soluţie